Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El fiscal s'oposa a deixar en llibertat als líders de l'ANC i Òmnium Cultural

En els seus recursos, la defensa de Cuixart al·lega que va mitjançar perquè els manifestants permetessin sortir a la Guàrdia Civil de la conselleria d'Economia

Diari de Tarragona

Whatsapp
Cartell de l'ANC exigint la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart

Cartell de l'ANC exigint la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart

La Fiscalia ha informat en contra dels recursos interposats pels líders de l'ANC, Jordi Sànchez, i d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, a l'entendre que es mantenen els motius pels quals van ser a la presó sengles delictes de sedició en relació amb el setge a la Guàrdia Civil el 20 de setembre

El tinent fiscal de l'Audiència Nacional, Miguel Ángel Carballo, ha elevat avui el seu informe a la secció segona de la sala penal d'aquest tribunal, a la que ha correspost resoldre els dos recursos, a l'haver estat plantejats en apel·lació i no davant la pròpia jutge que va decretar la presó, han informat fonts jurídiques.

En els seus recursos, la defensa de Cuixart al·lega que va mitjançar perquè els manifestants permetessin sortir a la Guàrdia Civil de la conselleria d'Economia, davant la seu de la qual es van apostar milers de manifestants, i que la protesta va ser convocada per múltiples entitats, no només per la seva.

El tinent fiscal de l'Audiència Nacional, Miguel Ángel Carballo, ha elevat avui el seu informe a la secció segona de la sala penal d'aquest tribunal

Argumenta a més que ell mateix es va encarregar de mitjançar perquè els agents poguessin abandonar l'edifici -el que van fer a partir de les 4 de la matinada, després de més de 20 hores a la seu d'Economia- i que en cap moment la protesta anava encaminada a impedir els registres policials.

De la seva banda, el líder d'ANC exposa a la Sala en el seu recurs els seus "constants esforços" per garantir que la concentració davant el Departament d'Economia fora pacífica, encara que admet que sol podia controlar als manifestants que l'entitat havia convocat.

Sànchez reconeix també que tant ell com Cuixart es van erigir en interlocutors de la concentració i que això "va respondre a la voluntat de complir amb el seu deure de vetllar per l'adequat desenvolupament de la concentració que van convocar".

De la seva banda, el líder d'ANC exposa a la Sala en el seu recurs els seus "constants esforços" per garantir que la concentració davant el Departament d'Economia fora pacífica

Tots dos neguen a més que existeixi risc de fuga perquè tots dos tenen arrelament a Catalunya, on viu la seva família i compten amb una ocupació, circumstàncies que segons el seu parer Lamela sí va tenir en consideració per deixar en llibertat provisional el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero. 

Temas

Comentarios

Lea También