El turisme caurà a Catalunya entre el 41 i el 53%

Chacón no dona Nissan per perduda, però admet que "cada cop es veu més difícil"

21 junio 2020 10:28 | Actualizado a 21 junio 2020 10:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Cada any arriben a Catalunya uns 20 milions de turistes estrangers, però enguany la xifra es reduirà, com a mínim, a la meitat. El Govern pronostica una caiguda del turisme –tan estranger com nacional- d'entre el 41 i el 53%. Així ho ha explicat aquest diumenge a Rac 1 la consellera Maria Àngels Chacón qui ha admès que "estaria contenta si vinguessin 10 milions de turistes estrangers, la meitat de l'habitual". Chacón ha recordat que el turisme representa el 12% del PIB català i ha demanat no menystenir-lo perquè "no n'hi ha cap altre sector que generi tants ingressos". Per altra banda, la consellera encara no dona Nissan per perduda, però admet que "cada es veu més difícil".

La consellera d'Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, ha detallat els resultats d'un anàlisi realitzat per conèixer la intenció de viatge i reserves de la població. Segons aquest estudi, el 40% de la gent té intenció de fer vacances i el turisme domèstic o d'interior se situa en primera posició. "El 30% anirà a segona residència, el 20% en hotels i el 15% en apartaments", ha assegurat.

La consellera però subratlla que, en un any habitual, el turisme d'interior només representa el 8% del total d'ingressos de l'activitat turística a Catalunya mentre que el turisme estranger significa el 84% d'ingressos, i aporten un total de 21.000 milions d'euros.

Chacón ha subratllat la importància del turisme, el sector que genera més PIB a Catalunya (12%) i ha reclamat ajuts directes per salvar el sector. En aquest sentit, ha demanat que, dels 140.000 milions d'euros d'ajuts directes que la UE té previst donar a l'estat espanyol, 7.500 milions d'euros es destinin directament al sector turístic català, i 5.000 milions d'euros més al comerç, un altre dels sectors que més ha patit la crisi del coronavirus. En aquest sentit, la consellera ha avançat que, per culpa de la covid-19, un de cada tres comerços catalans ja no tornaran a obrir la persiana.

Sobre tot aquest escenari, Chacón ha defugit de la paraula "catàstrofe" i ha explica que ara es viu un "moment de canvi".

"No donem Nissan per perduda"

Respecte a les negociacions de Nissan, la consellera Chacón ha assegurat que el Govern no dona Nissan per perduda, però ha afegit que "evidentment cada cop és veu més difícil". Ara, ha explicat, s'està treballant perquè Nissan doni tota la informació, el parc de proveïdors pugui diversificar i, a nivell laboral, l'empresa reconegui les obligacions que té.

Comentarios
Multimedia Diari