La Fiscalia demanarà 25 anys a Junqueras per rebel·lió

L’acusació per l’1-O es dividirà en tres grans blocs depenent de la responsabilitat que atribueixi el Ministeri Públic a cadascun dels 13 processats per un delicte que requereix violència

15 octubre 2018 08:39 | Actualizado a 15 octubre 2018 08:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fiscalia ultima el seu escrit d’acusació en la causa pel procés, que es formalitzarà per rebel·lió en el cas dels membres del govern cessat sense demanar en cap cas la màxima pena (30 anys), sent l’exvicepresident català Oriol Junqueras per a qui reclamarà la condemna més gran com a dirigent.

L’acusació per l’1-O es dividirà en tres grans blocs depenent sobretot de la responsabilitat que atribueixi el Ministeri Públic a cadascun dels 13 processats per rebel·lió (un delicte que requereix violència), segons van confirmar a Efe en fonts fiscals.
El primer englobaria als sis exconsellers pel seu paper decisori en la preparació del referèndum il·legal i als quals acusarà de rebel·lió en la seva modalitat agreujada, quedant absorbit en aquest delicte el de malversació, pel que també estan processats.

La petició més gran de pena recaurà en Junqueras per ser qui ostentava llavors un dels principals càrrecs del Govern -al costat del fugit Carles Puigdemont- per la qual cosa la Fiscalia podia demanar fins a 25 anys sense arribar al màxim de 30 anys.
Per a la resta, els exconsellers Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Raül Romeva i Dolors Bassa, la Fiscalia estudia demanar penes que no superarien els 20 anys.

A un segon grup -els exlíders d’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell-, la Fiscalia es planteja acusar-lo només per rebel·lió (sense agreujar-la per la malversació), per la qual cosa en aquests casos les penes reclamades seran més baixes, i oscil·larien en una forquilla d’entre 10 i 15 anys, si bé podrien arribar fins als 25 anys si se’ls considera caps.

A un tercer grup -Carles Mundó, Meritxell Borràs i Santi Vila- la Fiscalia preveu acusar-lo només de malversació i no per rebel·lió.

Els quatre fiscals del cas perfilen encara els detalls d’aquest escrit d’acusació que tenen previst presentar tan d’hora com el jutge Pablo Llarena dicti la conclusió de sumari i l’elevi a la Sala per al seu enjudiciament. Es preveu que el judici pugui celebrar-se ja al gener, si bé altres tràmits previs poden arribar a retardar-lo.

Comentarios
Multimedia Diari