Mariano Rajoy serà a la Pineda després de la Diada, a l’escola d’estiu del PPC

Es tracta d’una cita clau, a la qual assistirà la cúpula del PP, atès que es produeix quinze dies abans de l’1-O

07 agosto 2017 14:57 | Actualizado a 07 agosto 2017 15:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Quatre dies després de la Diada Nacional de l’Onze de Setembre, els populars catalans celebraran la seva escola d’estiu els dies 15 i 16 de setembre a La Pineda, segons han confirmat al Diari fonts populars. Es tracta d’una cita clau, a la qual assistirà la cúpula del PP, atès que es produeix quinze dies abans de l’1-O. S’hi espera la presència del cap de l’executiu espanyol, Mariano Rajoy, que deixarà clar una vegada més que no hi haurà referèndum d’independència i justificarà els passos que ha anat donant el seu gabinet per impedir-ho. 

«El Govern d’Espanya manté la determinació de defensar la llei, amb la serenitat i la mesura que brinden els elements de l’Estat de Dret», va dir Rajoy fa uns dies des del Palau de la Moncloa, abans del seu descans per vacances. 

El Govern espanyol i el PP defensa que cal «recuperar la normalitat» a Catalunya a partir del 2 d’octubre. 

El PP català que dirigeix Xavier García Albiol vol recuperar terreny enfront de C’s, que es va convertir en segona força a les eleccions del 2015, i amb aquest objectiu obrirà el curs amb una intensa agenda d’actes per presentar el seu «projecte alternatiu» i «contundent» enfront de l’independentisme, segons han indicat fonts del partit. 

Una vegada tancat el procés congressual que ha actualitzat bona part de les estructures territorials del PP català a les quatre demarcacions, el PP es prepara ara per engreixar la maquinària electoral davant unes possibles autonòmiques els propers mesos, a les quals seguiran després les municipals en la primavera de 2019. 

Encara que els populars veuen vital la unió dels constitucionalistes enfront de l’independentisme, també volen recuperar terreny enfront del partit de Rivera, que va créixer força en els comicis del 27 de setembre de 2015. Amb Inés Arrimadas com a cap de cartell, C’s va passar de 9 a 25 diputats i es va convertir en el principal partit de l’oposició. El PP va baixar de 19 a 11 escons i es va deixar pel camí més de 150.000 vots. 

Comentarios
Multimedia Diari