Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Nou vídeo d'Òmnium per "donar la benvinguda a la república catalana"

En el vídeo, una jove destaca que "avui la història d'Europa ha tornat a canviar" i que "un nou país reclama el seu lloc: Catalunya"

Diari de Tarragona

Whatsapp

Òmnium Cultural ha publicat un vídeo en anglès titulat "#WelcomeCatalonia" per "donar la benvinguda a la nova república catalana", en el qual intenta explicar el que considera "la veritat" del que ha portat a declarar la independència de Catalunya.

En el vídeo, una jove destaca que "avui la història d'Europa ha tornat a canviar" i que "un nou país reclama el seu lloc: Catalunya", per repassar després els motius que per a aquesta associació, el president de la qual, Jordi Cuixart, està empresonat per sedició, han portat a aquesta declaració d'independència pel Parlament.

"Som un poble que des de fa anys volen viure com un país normal. Ho hem provat tot, però sempre hem rebut la mateixa resposta: No", assenyala el vídeo, que recorda les retallades aplicades pel Tribunal Constitucional a l'Estatut d'Autonomia aprovat el 2006, "pactat amb Espanya" i aprovat en referèndum.

Destaca també d'altres sentències del Tribunal Constitucional anul·lant "fins a 25 lleis" autonòmiques "essencials per al benestar dels ciutadans" i que, arribats a aquest punt, el Parlament va proposar "un referèndum pactat d'autodeterminació com el d'Escòcia".

Segons Òmnium, la resposta va ser declarar-lo il·legal i reprimir-lo "amb brutalitat", encara que "ara ho neguin", intentant "reescriure la història" i "esborrar les violacions de drets humans i la democràcia de les nostres ments".

Per això, afegeix Òmnium, "hem elegit l'únic camí que ens queda: declarar la independència, amb el suport dels nostres ciutadans i l'aprovació de la majoria del nostre parlament". 

Temas

Comentarios

Lea También