Nou vídeo d'Òmnium per 'donar la benvinguda a la república catalana'

En el vídeo, una jove destaca que "avui la història d'Europa ha tornat a canviar" i que "un nou país reclama el seu lloc: Catalunya"

28 octubre 2017 16:18 | Actualizado a 01 noviembre 2017 12:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Òmnium Cultural ha publicat un vídeo en anglès titulat "#WelcomeCatalonia" per "donar la benvinguda a la nova república catalana", en el qual intenta explicar el que considera "la veritat" del que ha portat a declarar la independència de Catalunya.

En el vídeo, una jove destaca que "avui la història d'Europa ha tornat a canviar" i que "un nou país reclama el seu lloc: Catalunya", per repassar després els motius que per a aquesta associació, el president de la qual, Jordi Cuixart, està empresonat per sedició, han portat a aquesta declaració d'independència pel Parlament.

"Som un poble que des de fa anys volen viure com un país normal. Ho hem provat tot, però sempre hem rebut la mateixa resposta: No", assenyala el vídeo, que recorda les retallades aplicades pel Tribunal Constitucional a l'Estatut d'Autonomia aprovat el 2006, "pactat amb Espanya" i aprovat en referèndum.

Destaca també d'altres sentències del Tribunal Constitucional anul·lant "fins a 25 lleis" autonòmiques "essencials per al benestar dels ciutadans" i que, arribats a aquest punt, el Parlament va proposar "un referèndum pactat d'autodeterminació com el d'Escòcia".

Segons Òmnium, la resposta va ser declarar-lo il·legal i reprimir-lo "amb brutalitat", encara que "ara ho neguin", intentant "reescriure la història" i "esborrar les violacions de drets humans i la democràcia de les nostres ments".

Per això, afegeix Òmnium, "hem elegit l'únic camí que ens queda: declarar la independència, amb el suport dels nostres ciutadans i l'aprovació de la majoria del nostre parlament". 

Comentarios
Multimedia Diari