Puigdemont: 'No estaré 20 anys sense trepitjar terra catalana'

"Jo no sé si estaré 20 anys sense trepitjar sòl espanyol, el que sí que sé és que no estaré 20 anys sense trepitjar terra catalana"

25 julio 2018 09:20 | Actualizado a 25 julio 2018 09:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha assegurat avui que pot ser que no trepitgi territori espanyol en 20 anys, però segur que en aquest temps trepitjarà "terra catalana".

Puigdemont, acompanyat dels seus advocats, ha ofert avui una roda de premsa a Berlín per valorar la decisió del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena de rebutjar la seva entrega a Espanya només pel delicte de malversació, en retirar l'euroordre que hi havia contra ell.

"Jo no sé si estaré 20 anys sense trepitjar sòl espanyol, el que sí que sé és que no estaré 20 anys sense trepitjar terra catalana", ha afirmat Puigdemont, que ha afegit que això seria possible fer-ho "avui mateix" si viatgés a la part del sud de l'estat francès, que "no deixaria de ser Catalunya".

Després de la retirada de l'ordre europea i internacional de detenció que hi havia contra Puigdemont, l'expresident català tindrà plena llibertat de moviments a l'estranger, però no podrà tornar a Espanya, ja que seria automàticament arrestat -en estar vigent l'ordre de detenció nacional- fins passats 20 anys, que és el que triga a prescriure el delicte de rebel·lió.

Puigdemont ha explicat que abandonarà Alemanya amb destinació a Bèlgica dissabte vinent al matí i que l'acompanyarà la seva família.

El seu objectiu és instal·lar-se de nou a la seva casa a Waterloo per activar l'anomenat "Consell de la República". 

Comentarios
Multimedia Diari