Puigdemont anuncia que ja disposa de 'més de 6.000 urnes' per al referèndum

 Acusa el Govern espanyol de "jugar a la política" amb la seguretat dels catalans 
 

25 agosto 2017 16:19 | Actualizado a 10 noviembre 2017 09:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest divendres que el Govern ja disposa de "més de 6.000 urnes" per celebrar el referèndum anunciat per l'1 d'octubre. 

En una entrevista del 'Financial Times' recollida per Europa Press, ha dit: "Ja tenim més de 6.000 urnes. No veig de quina manera l'Estat pot aturar-lo". 

La Generalitat va iniciar al maig el procés per comprar 8.000 urnes --2.000 més que les anunciades ara-- i la Fiscalia es va querellar contra la llavors consellera de Presidència, Meritxell Borràs, i el seu secretari general, Francesc Esteve. 

"Ja tenim més de 6.000 urnes. No veig de quina manera l'Estat pot aturar-lo"

El Govern va arribar a homologar dues empreses com a possibles fabricants d'urnes, però a finals de juny va declarar el concurs públic desert al·legant que cap de les dues complia tots els requisits exigits. 

Llavors va iniciar un procés de compra "directa" de les urnes, encara que no va detallar com: Puigdemont tampoc no ho concreta en l'entrevista. 

Avisa que l'1-O es farà encara que l'inhabilitin o el condemnin a presó: "No vull anar a la presó, però no hi ha res que em puguin fer a mi que pugui aturar aquest referèndum". 

"Tornar a la normalitat és derrotar els terroristes", ha dit en al·lusió a la defensa de l'1-O, que seguirà fent malgrat els atemptats de Barcelona i Cambrils (Tarragona) de la setmana passada. 

"No vull anar a la presó, però no hi ha res que em puguin fer a mi que pugui aturar aquest referèndum"

Precisament sobre els atemptats, ha dit que el Govern central "ha jugat a la política" amb la seguretat dels catalans, i ha explicat que l'Executiu de Mariano Rajoy no ha permès que la Generalitat convoqui 500 places de Mossos d'Esquadra ni tingui accés a l'Europol. 

Sobre la cooperació entre els cossos i forces de seguretat, ha dit que ha funcionat bé després dels atemptats, però ha defensat que serà encara millor si Catalunya s'independitzés.  

Comentarios
Multimedia Diari