Romeva diu que és un 'pres polític' i defensa el dret a l'autodeterminació quan 's'ha intentat tot abans'

L'exconseller repassa la seva trajectòria de cultura de pau i es defineix com a "demòcrata, republicà i europeista"

19 febrero 2019 16:54 | Actualizado a 19 febrero 2019 17:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'exconseller d'Exteriors, Raül Romeva, s'ha presentat com un "pres polític" davant del Tribunal Suprem. "Sóc un diputat suspès per aquest tribunal, avui fa 365 dies que sóc a la presó, em considero un pres polític", ha manifestat Romeva, que només ha respost el seu lletrat i no a les acusacions.

L'exconseller ha fet un repàs a la seva trajectòria de la cultura de la pau i s'ha definit com a "demòcrata, republicà i europeista" i ha afegit, fent un joc de paraules, que no és independentista sinó que "està independentista". A més, ha defensat que l'independentisme "no és un projecte contra ningú" i que sempre s'ha apel·lat al diàleg "des del respecte mutu".

També ha afirmat que el dret a l'autodeterminació no està "prohibit per cap tractat internacional ni per la Constitució espanyola" i que considera que és un concepte que "evoluciona" i que, en el cas de Catalunya, es reivindica quan "ja s'ha intentat tot abans". Per això, ha afirmat que no és "ni una quimera ni una utopia" sinó que és "perfectament factible".

Comentarios
Multimedia Diari