Un fill d'un dirigent d'ERC i un aspirant a mosso, entre els detinguts per agredir guàrdies civils

 La Guàrdia Civil ha arrestat a Sant Esteve de Sesrovires tres joves de 24, 25 i 22 anys, ahir el darrer 
 

19 octubre 2017 15:11 | Actualizado a 19 octubre 2017 15:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Guàrdia Civil ha detingut tres persones per atemptat contra l'autoritat, resistència, desobediència i amenaces a Sant Esteve de Sesrovires (Barcelona) durant l'1-O, entre ells un fill d'un dirigent d'ERC d'aquest municipi i un jove que, en ser arrestat aquest dimecres, va lamentar que aquest fet li podia perjudicar en el seu intent d'ingressar als Mossos d'Esquadra. 

Segons informen a Europa Press fonts coneixedores del dispositiu policial, l'home de 22 anys detingut aquest dimecres per donar una puntada al cap a un agent de l'Institut Armat va confessar després del seu arrest que, en el cas de tenir antecedents, podria veure's perjudicat en el seu intent d'opositar com a mosso. 

El jove va fer aquesta confessió una vegada que els agents de la Guàrdia Civil el van arrestar després de 17 dies de gestions en una investigació que eleva a tres els detinguts a Sant Esteve. Els altres dos, de 24 i 25 anys, van ser arrestats l'1-O pels agents del Grup de Reserva i Seguretat (GRS) número 2 de Sevilla desplegats en aquest municipi.

El detingut aquest dimecres va ser identificat com l'autor de la puntada que l'1-O a la tarda va propinar contra un agent del GRS quan estava arrestant una altra persona (el fill del dirigent d'ERC) que acabava de propinar una puntada a un altre guàrdia civil. 

El detingut aquest dimecres va ser identificat com l'autor de la puntada que l'1-O a la tarda va propinar contra un agent del GRS quan estava arrestant una altra persona

"En aquest moment", ha explicat la Guàrdia Civil en un comunicat, "es va aproximar aquest individu i sense intervenir paraula va propinar una forta puntada a un dels guàrdies civils que es trobaven detenint l'altra persona i va fugir a continuació". 

Aquesta persona va ser detinguda aquest dimecres "després de les múltiples gestions i la investigació" duta a terme a Sant Esteve de Sesrovires, un municipi de 7.600 habitants situat a la comarca del Baix Llobregat, a uns 30 quilòmetres de Barcelona capital. 

La Guàrdia Civil ha informat que ja són tres els detinguts per agressions o intents d'agressió a diferents guàrdies civils durant l'actuació que van dur a terme el passat 1 d'octubre a Sant Esteve de Sesrovires, mentre complien amb el mandat judicial.

INTENTS D'ATROPELLAMENTS I D'ARRABASSAR L'ARMA 

El primer d'ells va ser un home de 24 anys, presumpte autor de la primera agressió al cap i qui, aprofitant que l'agent va caure al terra, es va aproximar per donar-li una puntada a la part posterior del cap. Va ser detingut quan tractava de fugir i és qui ha estat identificat com a fill d'un dirigent local d'ERC

L'altra detenció va tenir lloc també l'1-O quan es retirava el dispositiu establert per la Guàrdia Civil per impedir la votació il·legal a Sant Esteve. En aquest moment, un home de 25 anys que havia participat "activament" en les agressions, va intentar atropellar diversos agents amb una moto. 

Un home de 25 anys que havia participat "activament" en les agressions va intentar atropellar diversos agents amb una moto

En un dels girs, aquest home va caure de la moto i va ser detingut pels agents, "no sense abans forcejar amb ells i intentar arrabassar la pistola d'un d'ells", segons explica la Guàrdia Civil.  

Comentarios
Multimedia Diari