200 manifestants irrompen al ple de Cambrils per exigir solucions a la crisi de la Cooperativa

Els grups municipals han aprovat per unanimitat un manifest en què han reiterat el seu suport als afectats, així com la seva voluntat de continuar treballant per desencallar aquesta crisi social

19 mayo 2017 20:10 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Unes 200 persones han omplert aquesta tarda de gom a gom el saló de plens de l'Ajuntament de Cambrils en protesta per la situació que estan vivint els afectats de la pel tancament de la Caixa Agrària de la Cooperativa Agrícola de Cambrils. Els concentrats demanen solucions de la crisi de l'entitat i poder recuperar els seus estalvis. La sessió plenària ha estat marcada per les protestes i un ambient d'intensa tensió. Els afectats han volgut fer palès el seu malestar i demanar la implicació de les administracions, i els crits, les pancartes i els xiulets han fet acte de presència en més d'un moment.

El ple ha incorporat a última hora un punt a l'ordre del dia per tractar precisament aquesta qüestió. Malgrat alguns retrets sobre la improvisació entorn al conflicte, tots els grups municipals han aprovat, per unanimitat, un manifest en el qual han reiterat el seu suport als impositors afectats pel tancament de la secció de crèdit. També han subratllat novament la seva voluntat de continuar treballant per solucionar en aquesta crisi. Tot just després de debatre's el punt, els manifestants han abandonat el saló de plens. Durant les seves protestes, s'han sentit paraules com "engany" o "vergonya" i han insistit en què l'únic que demanen és ajuda per poder recuperar els seus diners. Han criticat que la classe política "hauria de fer més, però de moment no ho fa".

El president de la Plataforma d'Afectats, Dani Pallejà, ha emplaçat a les administracions a intervenir, "ja sigui com a intermediàries o amb recursos", referint-se principalment a la Diputació de Tarragona o a la Generalitat.

Les properes convocatòries de mobilitzacions estan previstes pels diumenges 6 i 13 de març, quan preveuen tallar la N-340 a la rotonda de la carretera de Montbrió, davant de l'Ermita, i iniciar una marxa fins al port. La documentació per a dur-les a terme ja s'ha començat a tramitar. De moment, les cites estan previstes per les 11 del matí.

Comentarios
Multimedia Diari