Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Alfons Garcia: 'Volem aprofundir en la proximitat amb els veïns'

Entrevista a l'alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Redacció

Whatsapp
L´alcalde de Vandellòs i l´Hospitalet de l´Infant, Alfons Garcia. Foto: Xavi Jurio

L´alcalde de Vandellòs i l´Hospitalet de l´Infant, Alfons Garcia. Foto: Xavi Jurio

- Com vostè diu, les festes són una bona oportunitat per relacionar-se amb els veïns…

- Sí, permeten tenir una relació més pròxima amb els veïns i visitants, que ens trobem i compartim bones estones i ens comuniquem d’una forma natural. La proximitat és un dels requisits de l’administració que més valora avui dia la ciutadania i els nostres projectes van encaminats a aprofundir en aquesta proximitat amb els veïns.

- Parlant de projectes, quines prioritats s’han marcat per a aquest mandat?

- Aprofundir en la diversificació econòmica, potenciant la indústria i el turisme; i dotar de més i millors serveis el municipi, per augmentar el benestar i la qualitat de vida dels veïns.

- Com pretenen potenciar la indústria?

- Volem convertir els nostres polígons industrials en pols d’atracció de noves empreses i centres d’innovació tecnològica. Amb aquest objectiu i també amb la idea d’augmentar la competitivitat de les empreses i contribuir a la creació de llocs de treball, hem instal·lat fibra òptica en aquest sector. Per gestionar i comercialitzar aquest servei, l’empresa municipal IDETSA, s’ha convertit en operadora de telecomunicacions.

- I de quina manera pensen incrementar el turisme?

- Facilitant les inversions del sector i fent el possible perquè el municipi sigui un referent turístic, amb el patrimoni historicocultural i natural i les platges, de molta qualitat, com a principals atractius. Per fomentar el turisme, també tenim previst continuar organitzant i donant suport a l’organització d’esdeveniments i competicions. Així, per exemple, el mes de setembre el nostre municipi serà la seu del mundial del Trial de les Nacions, que aplegarà molta gent.

- Destaqui alguns dels projectes que es duran a terme al municipi, més en concret.

- L’obertura del Centre de visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer, que a més de ser un reclam turístic, servirà per reivindicar aquest conjunt monumental gòtic, donar-lo a conèixer i reforçar la identitat del poble; i els nous treballs de restauració d’aquest edifici, que afectaran la part del mur i la torre ubicats a la cara nord.

- Per realçar el patrimoni, també tenen previstes altres actuacions, oi?

- Sí, volem seguir avançant en la museïtzació, senyalització i difusió de les restes de la guerra civil, que aquest estiu es poden visitar en part; i també volem fer uns treballs de recerca arqueològica al nucli de Castelló, gairebé deshabitat, per crear un espai etnogràfic.

- Un d’aquests projectes és la Casa de la Cultura, que acollirà els mitjans de comunicació municipals, el Casal d’Entitats i el Casal de Joves.

- A finals d’any és previst que comencin les obres. I una altra actuació d’aquest tipus, per posar un altre exemple, serà la posada en servei de la residència per a la gent gran a Vandellòs.

- L’Ajuntament ha tornat a pagar aquest estiu l’obertura del CAP de l’Hospitalet a les nits.

- Sí, durant aquest període la població es multiplica per quatre i s’han de cobrir possibles emergències. L’any passat es van registrar gairebé 750 assistències nocturnes. Continuarem reclamant a la Generalitat que obri les 24 hores tot l’any.

- Quins motius esgrimeixen?

- La població, que és superior als 6.000 habitants i la de la nostra àrea d’influència, estesa per les urbanitzacions de Miami-Platja, Pratdip, etc., i la presència de vies com l’AP-7, l’autovia A-7 i la carretera C-44, on es produeixen sinistres; els més de 25 km que hi ha des del poble de Vandellòs fins a l’hospital lleuger de Cambrils; i, és clar, la proximitat a la central nuclear Vandellòs II.

- I què els ha dut a escollir la Montserrat Sotero com a pregonera de les festes?

- De la Montse, que va obrir una escola de dansa ara fa 40 anys per la qual han passat milers d’alumnes, valorem sobretot la seva implicació en la vida social i cultural del municipi i el seu altruisme. Sempre està disposada a ajudar en el que convingui per promoure la cultura i les bones estones de convivència entre els veïns i, a més, és membre activa de la Comissió de Festes.

- De tots els actes programats, quin li fa especial il·lusió?

- La pujada a l’ermita de Sant Roc, que enguany faran també els Gegants de l’Hospitalet, per celebrar el seu 25è aniversari. Vaig ser i sóc membre de l’entitat Foment Cultural i els he vist néixer.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También