Alfons Garcia: 'Volem aprofundir en la proximitat amb els veïns'

Entrevista a l'alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

19 mayo 2017 22:03 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

- Com vostè diu, les festes són una bona oportunitat per relacionar-se amb els veïns…

- Sí, permeten tenir una relació més pròxima amb els veïns i visitants, que ens trobem i compartim bones estones i ens comuniquem d’una forma natural. La proximitat és un dels requisits de l’administració que més valora avui dia la ciutadania i els nostres projectes van encaminats a aprofundir en aquesta proximitat amb els veïns.

 

- Parlant de projectes, quines prioritats s’han marcat per a aquest mandat?

- Aprofundir en la diversificació econòmica, potenciant la indústria i el turisme; i dotar de més i millors serveis el municipi, per augmentar el benestar i la qualitat de vida dels veïns.

 

- Com pretenen potenciar la indústria?

- Volem convertir els nostres polígons industrials en pols d’atracció de noves empreses i centres d’innovació tecnològica. Amb aquest objectiu i també amb la idea d’augmentar la competitivitat de les empreses i contribuir a la creació de llocs de treball, hem instal·lat fibra òptica en aquest sector. Per gestionar i comercialitzar aquest servei, l’empresa municipal IDETSA, s’ha convertit en operadora de telecomunicacions.

 

- I de quina manera pensen incrementar el turisme?

- Facilitant les inversions del sector i fent el possible perquè el municipi sigui un referent turístic, amb el patrimoni historicocultural i natural i les platges, de molta qualitat, com a principals atractius. Per fomentar el turisme, també tenim previst continuar organitzant i donant suport a l’organització d’esdeveniments i competicions. Així, per exemple, el mes de setembre el nostre municipi serà la seu del mundial del Trial de les Nacions, que aplegarà molta gent.

 

- Destaqui alguns dels projectes que es duran a terme al municipi, més en concret.

- L’obertura del Centre de visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer, que a més de ser un reclam turístic, servirà per reivindicar aquest conjunt monumental gòtic, donar-lo a conèixer i reforçar la identitat del poble; i els nous treballs de restauració d’aquest edifici, que afectaran la part del mur i la torre ubicats a la cara nord.

 

- Per realçar el patrimoni, també tenen previstes altres actuacions, oi?

- Sí, volem seguir avançant en la museïtzació, senyalització i difusió de les restes de la guerra civil, que aquest estiu es poden visitar en part; i també volem fer uns treballs de recerca arqueològica al nucli de Castelló, gairebé deshabitat, per crear un espai etnogràfic.

 

- Un d’aquests projectes és la Casa de la Cultura, que acollirà els mitjans de comunicació municipals, el Casal d’Entitats i el Casal de Joves.

- A finals d’any és previst que comencin les obres. I una altra actuació d’aquest tipus, per posar un altre exemple, serà la posada en servei de la residència per a la gent gran a Vandellòs.

 

- L’Ajuntament ha tornat a pagar aquest estiu l’obertura del CAP de l’Hospitalet a les nits.

- Sí, durant aquest període la població es multiplica per quatre i s’han de cobrir possibles emergències. L’any passat es van registrar gairebé 750 assistències nocturnes. Continuarem reclamant a la Generalitat que obri les 24 hores tot l’any.

 

- Quins motius esgrimeixen?

- La població, que és superior als 6.000 habitants i la de la nostra àrea d’influència, estesa per les urbanitzacions de Miami-Platja, Pratdip, etc., i la presència de vies com l’AP-7, l’autovia A-7 i la carretera C-44, on es produeixen sinistres; els més de 25 km que hi ha des del poble de Vandellòs fins a l’hospital lleuger de Cambrils; i, és clar, la proximitat a la central nuclear Vandellòs II.

 

- I què els ha dut a escollir la Montserrat Sotero com a pregonera de les festes?

- De la Montse, que va obrir una escola de dansa ara fa 40 anys per la qual han passat milers d’alumnes, valorem sobretot la seva implicació en la vida social i cultural del municipi i el seu altruisme. Sempre està disposada a ajudar en el que convingui per promoure la cultura i les bones estones de convivència entre els veïns i, a més, és membre activa de la Comissió de Festes.

 

- De tots els actes programats, quin li fa especial il·lusió?

- La pujada a l’ermita de Sant Roc, que enguany faran també els Gegants de l’Hospitalet, per celebrar el seu 25è aniversari. Vaig ser i sóc membre de l’entitat Foment Cultural i els he vist néixer.

Comentarios
Multimedia Diari