Altafulla reformarà els vestuaris de l’Estadi amb 50.000 euros

L’Ajuntament va decidir destinar 10.000 euros al projecte que escollís la població a través d’una enquesta

29 agosto 2017 10:38 | Actualizado a 29 agosto 2017 10:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Altafulla dedicarà 50.000 euros a la remodelació dels vestuaris de l’Estadi Municipal Joan Pijuan. Aquesta actuació neix d’una enquesta ciutadana telefònica, la primera experiència del municipi en aquest sentit. L’empresa EDAS va trucar a diferents altafullencs per preguntar-los quina era l’actuació que creien més necessària al municipi, i el 25% dels enquestats va escollir els vestuaris.

El regidor d’Esport, Jaume Sánchez, juntament amb els tècnics arquitectes del consistori, van visitar les instal·lacions per poder prioritzar quines són les reformes més urgents. «Caldria renovar, sobretot, les dutxes dels vestuaris, unes rajoles que es podrien desenganxar de la paret i del terra. A més, el sistema de clavegueram està bastant antiquat», explicava el regidor. A més, totes les actuacions es realitzaran valorant les recomanacions del Centre d’Esports d’Altafulla, entitat d’on provenen bona part dels usuaris de l’Estadi i que, per tant, coneixen millor l’estat de les instal·lacions. Un cop s’hagi decidit què és prioritari, es redactarà un projecte encabint tot allò que els 50.000 euros de pressupost permetin realitzar.

Encara cal redactar el projecte, però les reformes s’hauran de realitzar abans d’acabar l’any

Les instal·lacions altafullenques tenen un volum important d’usuaris, amb futbolistes des de prebenjamí a veterans, però no s’havien realitzat mai unes reformes profundes. De fet, l’única destacable va ser fa dos anys, que es va canviar la gespa artificial del camp, i alguna rentada de cara als vestidors, amb nou mobiliari i reformes menors. Malgrat no tenir el projecte redactat, les obres no es poden endarrerir, ja que s’han d’haver acabat abans de finals d’any.

Aquesta ha estat la primera experiència de participació ciutadana en aquest format que realitza el municipi i, a falta d’una valoració oficial, el regidor d’Esports es mostra satisfet: «Tot el que sigui preguntar a la ciutadania sempre és positiu, i si es fa bé i amb un nombre d’enquestats elevat, encara millor». L’enquesta proposava una sèrie de millores que podrien beneficiar la localitat i l’enquestat les podia escollir per ordre de rellevància, a més d’aportar les seves propostes pròpies. Així, l’estadi va ser la més votada, seguida pels Jardins Josep Sala, amb un 16,48% dels vots, i la Pallissa dels Castellers d’Altafulla, amb un 6,04%.

L’Ajuntament no descarta repetir l’experiència, tot i que encara no ho han decidit. Del que estan segurs és que, en cas de repetir-la, s’esperarien i deixarien un any d’interval, fins al 2019, per dur-la a terme.

Comentarios
Multimedia Diari