Diumenge de visita obligada a l'Arboç

La jornada castellera, la carretillada i la mostra folklòrica són espectaculars

24 agosto 2019 16:31 | Actualizado a 24 agosto 2019 16:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Arboç té devoció pel foc i per la cultura populari tradicional. Desde dels balls als castells. És una de les places més castelleres de Catalunya i la seva diada acostuma a veure els millors castells de l’any. Diumenge és un dia de la Festa on tots aquests elements són els protagonistes.
 

Exhibició folklòrica
La Festa Major de l’Arboç és de les festes més tradicionals. La diversitat de grupos de cultura, alguns centenaris ho fan posible.
L’exhibició folclòrica del seguici popular de la vila és diumenge a dos quarts de dotze del migdia, a la plaça de la Vila.

 Hi participen el Ball de Diables, el Drac Badalot, el Grup de Trabucaires Guineus, Ball de Bastons, els Nans, Capgrossos, Gegantons, Gegants de cal Fiol, Gegants, els Gegants vells, el Garot, Ball de Cercolets, Ball de Gitanes, Ball de Pastorets i els Minyons En acabar, versots satírics a càrrec del Ball de Diables de l’Arboç.

A les 7 de la tarda, pels carrers de la vila hi ha la Cercavila i processó de Sant Julià amb el Ball de Diables, Drac Badalot, Grup de Trabucaires Guineus, Ball de Bastons, Nans, els Capgrossos, Gegantons, els Gegants, el Garot, Ball de Cercolets, Ball de Gitanes, Ball de Pastorets, els Minyons i l’Agrupació Musical l’Emburgada del Perelló.

La Carretillada i els diables
En arribar el patró Sant Julià a l’església parroquial, després de la processó es fa l’Encesa de la Façana i actuació conjunta de tot el Seguici Popular i Tradicional.
A continuació, a la plaça de la Vila, actuació del Seguici Popular i Tradicional que participa en la processó de Sant Julià. Tot seguit, a la plaça de la Vila, Auto Sacramental del Ball de Diables de l’Arboç.
Finalment, a la plaça de la Vila, la Carretillada, a càrrec del Ball de Diables de l’Arboç.

Plaça de gamma extra
L’Arboç vol tornar a veure castells de gamma extra aquest diumenge a la Diada de la Festa Major. Hi participaran a partir de la una del migdia, els Minyons de l’Arboç, els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Jove dels Xiquets de Tarragona. És una de les Diades més importants de la temporada. 

Els Castellers de Vilafranca no descarten intentar el 3 de 10. Ja el van assolir a l’Arboç l’any 2016. També intentaran la Torre de 9 i el 3 o 4 de 9 amb l’agulla. 

Les previsions de la Colla Vella dels Xiquets de Valls són també de gran dificultat: coronar el 4 de 9 amb l’agulla, la Torre de 9 i el 3 o 4 de 9. 
La Colla Jove dels Xiquets de Tarragona preveu poder dur a la plaça de l’Arboç el 5 de 9, el 4 de 9 amb l’agulla, i el 9 de 8. 

Pel que fa a la Colla local dels Minyons de l’Arboç, després de les bones sensacions de la Diada de pre Festa Major del diumenge passat intentaran el 3 de 7, el 4 de 6 amb agulla i la torre de 6.

Comentarios
Multimedia Diari