El Pla de Transició al Treball d'Altafulla inicia el curs arranjant d’espais públics

Formen el grup 16 nois i noies que no han finalitzat l’ESO i que compten amb una nova oportunitat per reconduir les seves vides

14 noviembre 2020 20:40 | Actualizado a 15 noviembre 2020 07:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un total de 16 alumnes, tres d’ells noies, d’entre 16 i 21 anys estan formant-se aquest curs en el marc del Pla de Transició al Treball (PTT)d’Altafulla, especialitzat en vivers i jardins. El grup l’integren joves del mateix poble i d’altres municipis.

Els alumnes, ja han iniciat les pràctiques sobre el terreny i ho fan en espais d’Altafulla que requerien una intervenció en aquest àmbit, com ara la poda, la sembra i manteniment de les zones enjardinades. S’està actuant en dos espais diferents, com són el camí de l’Hort del Senyor i el carrer dels Castellers.

El PTT el conformen nois i noies que no han finalitzat l’ESO i que compten amb una nova oportunitat per reconduir les seves vides aprofitant aquesta formació com a plataforma per accedir a un cicle de grau mitjà, tant referent a la jardineria com en qualsevol altre àmbit, i crear-se així un nou itinerari formatiu i vital. Tots els treballs pràctics es fan coordinadament amb l’Ajuntament d’Altafulla, que proveeix els espais, amb un doble objectiu: continuar la formació d’aquests alumnes i simultàniament adequar uns espais públics que si estàn ben conservats i cuidats és un benefici per tota la ciutadania.

El tutor del PTT, Isidoro Galiano explica que ara «es duen a terme els treballs pràctics que formen part del mòdul d’EFP, però a l’abril el programa és de 180 hores a realitzar en una empresa externa». El Pla, a més del cicle formatiu de grau mitjà i continuar estudiant, «ofereix també la possibilitat d’incorporació al món laboral amb la formació adquirida en oficis, i per això impartim diverses matèries com idiomes, matemàtiques i ciències socials», subratlla Galiano.

Cal recordar que entre les actuacions portades a terme pel PTT de vivers i jardins a Altafulla el curs passat va ser la redistribució per les platges del municipi de la Cymodocea, que el temporal Glòria va dipositar a la sorra a principis d’aquest any. Llavors, els alumnes coordinats per l’Associació Mediambiental La Sínia van procedir a repartir aquesta planta marina que té efectes beneficiosos, en el sentit que actua com a mur que relliga la sorra i protegeix la platja davant nous episodis de llevantada o temporal.

De fet, amb aquesta actuació es va posar en marxa el pla de renaturalització de la platja, a la zona del Fortí, l’abalisament de l’espai dunar i l’eliminació d’espècies invasores, amb la implantació de les varietats autòctones.

La formació dels joves enguany està sotmesa a les pautes i restriccions obligades per la pandèmia. A’estan complint sense problemes gràcies al fet que es compta amb un espai ampli, a l’edifici on s’hi ubicava l’escola d’adults, al carrer Boga, al Barri Marítim, i perquè es treballa molt a l’exterior.

Comentarios
Multimedia Diari