Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els afectats de la Cooperativa de Cambrils es plantegen mobilitzar-se per evitar el concurs de creditors

La Plataforma es reunirà amb la direcció de l´entitat divendres per concretar els números

ACN

Whatsapp
Imatge d'una assemblea d'afectats de la cooperativa de Cambrils. Foto: Alfredo González

Imatge d'una assemblea d'afectats de la cooperativa de Cambrils. Foto: Alfredo González

Els afectats per la fallida de la secció de crèdit de la Cooperativa Agrícola de Cambrils s’han plantejat organitzar mobilitzacions per fer visible el problema i pressionar per evitar el concurs de creditors. En la tercera assemblea celebrada aquest diumenge, el vicepresident de la Plataforma, Dani Pallejà, ha explicat que l’entitat podria concretar números divendres, durant la reunió que mantindran amb la direcció. “Sembla que estan per la labor per quadrar els números”, ha assegurat Pallejà, que ha explicat que “tot depèn de com evolucioni la setmana” però l’escenari actual apunta “que els impositors renunciïn al cobrament integral dels seus diners i els deixin en aportació voluntària durant uns cinc anys” per evitar el concurs de creditors. “Tant de bo s’arribi a complir el pla perquè vol dir que els impositors cobraran el 100% que se’ls deu”, ha dit el vicepresident.

La Cooperativa també negocia la venda de cartera de préstecs deutors amb entitats, segons ha explicat el vicepresident de la Plataforma, que es reuneix amb la direcció periòdicament. “Estem a l’espera, no depèn de nosaltres”, ha lamentat el vicepresident.

Durant l’assemblea, els membres de la Plataforma han explicat que s’han reunit amb alcaldes del territori per abordar la qüestió, a més d’una trobada amb el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, que, segons Pallejà, treballa amb el tema amb l’equip d’Hisenda. Fins ara, l’entitat es limitava a informar els afectats i establir contactes institucionals per buscar solucions, però ara han decidit deixar de banda “l’actitud passiva” per “fer un pas al davant” i fer visible “mediàticament” que “ara corre pressa” trobar una solució abans del 21 d’abril, quan es declararia el concurs de creditors.

En el canvi d’actitud, la Plataforma ha posat damunt la taula la possibilitat de fer mobilitzacions. Entre les propostes dels afectats hi consten una manifestació al Port de Cambrils, una protesta “silenciosa” amb tots els afectats asseguts davant l’oficina bancària o fins i tot programar un tall de trànsit. Per ara, la crida que la plataforma ha fet als afectats és que acudeixin a la reunió que la plataforma ha de mantenir divendres a la tarda amb la direcció per “traslladar la pressió de manera cívica”.

D’altra banda, Pallejà ha carregat contra el director general de la Cooperativa, Xavier Mas, que en una entrevista publicada dissabte a l’ACN assegurava que cada nit se n’anava a “dormir tranquil”. “És desafortunat llegir que se’n va a dormir molt tranquil amb la situació que hi ha: 32 milions d’euros pendents de pagar, 1.500 famílies amb estalvis enganxats”, ha recordat. Amb tot, el vicepresident ha dit que Mas intenta gestionar la qüestió “de la millor manera que sap” però considera que està bé fer-li veure que hi ha 1.500 afectats “que no dormen a la nit perquè no saben si acabaran recuperant els seus estalvis o no".

L’assemblea, on hi han participat més de 300 persones, s’ha celebrat a la carpa de la zona esportiva municipal de Cambrils, un espai més gran que el Casal de la Gent Gran del municipi, on s’havien celebrat les anteriors trobades i que es quedava petit per rebre els afectats per la fallida de la secció de crèdit. La pròxima assemblea està programada per diumenge vinent a les 10.30 hores i es decidiran quines propostes d’assessorament jurídic trien per la fase preconcursal.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También