Els cambrilencs mantenen viva la festa major

Sant Pere. Les matinades i la Missa Major han estat els únics actes presencials d’una diada que enguany s’ha viscut a les xarxes socials

29 junio 2020 17:30 | Actualizado a 01 julio 2020 09:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

C ambrils va viure ahir una Festa Major de Sant Pere del tot inusual. El més habitual un 29 de juny hagués estat llevar-se tard després de ballar fins la matinada a la revetlla i gaudir del seguici festiu pels carrers del port. Una jornada enguany molt diferent per la pandèmia del coronavirus però el que no van canviar van ser les ganes i il·lusió dels cambrilencs i cambrilenques que van celebrar Sant Pere a les xarxes socials. A més, alguns van engalanar els balcons de les cases amb domassos i cartells de les entitats festives i els elements que cada any centren la Festa Major amb la que es dona la benvinguda a l’estiu.

Tot i ser una festa molt virtual, ahir no van faltar les matinades a càrrec dels Diables Els Cagarrieres i els grallers de Tota L’endenga, que a les 9 hores van despertar els veïns del barri del port per anunciar que, tot i les restriccions i mesures sanitàries, l’esperit de la festa es mantenia més viu que mai. Un recorregut que es va poder seguir a través del perfil oficial de Cambrils Festes a l’Instagram.

Un altre acte que es va mantenir va ser la Missa Major a les 12 hores. L’alcaldessa i els regidors i regidores del consistori, acompanyats de les pubilles i hereu de Cambrils, van participar en aquesta celebració religiosa que va estar marcada per les distàncies als bancs i l’ús de les mascaretes.

«Volem que la festa es visqui amb les mateixes ganes i il·lusió de sempre», va afirmar Camí Mendoza el dia de la presentació del programa d’actes de la festa. Dit i fet. Al mateix temps que es feia la Missa, a les xarxes es va difondre un vídeo on els protagonistes eren els nens i nenes de les entitats festives: Ball de Bastons, Xiquets de Cambrils, Cop de Cap, Diables Els Cagarrieres i Colla Gegantera Tota l’Endenga. Vestits amb les samarretes de la seva associació, els xiquets es passaven un petard simbòlic per celebrar el seguici virtual mentre sonava la cançó Viu de les Roba Estesa.

També a Instagram els cambrilencs van aprofitar per penjar la seva foto del vermut de Sant Pere des de casa, decorada amb els adhesius animats dels elements festius que s’han creat expressament per commemorar aquesta diada. Unes imatges on molts veïns lluïen la samarreta blau marí amb el lema «Amolla’l cosí», peça que també es va veure a les terrasses dels bars del port. «Enguany és estrany però no volíem deixar de celebrar Sant Pere, és el patró de Cambrils i avui estem de festa major. Avui toca ser responsables. L’any que ve sortirem al carrer amb moltes més ganes de gresca», deia la Maria.

Revetlla itinerant

Un altre acte que es va poder viure in situ, tot i que d’una manera bastant peculiar, va ser la revetlla itinerant amb l’orquestra Pensylvania, diumenge a la nit. La formació musical es va enfilar dalt d’un camió descapotable per cantar durant una hora diferents èxits que van animar els cambrilencs i turistes que estaven sopant o gaudint d’un gelat a la façana marítima. Un concert desde la rotonda de la Vela fins al Club Nàutic que va ser un petit tast del que hagués estat la revetlla d’enguany.

Amb aquest mateix format es va fer ahir a la tarda el concert d’havaneres amb Les Anxovetes i està previst que els propers 2 i 4 de juliol hi hagin les actuacions dels Cavalls de Menorca i Stromboli Jazz Band.

Un programa amb menys actes presencials respecte els altres anys que enguany ha comptat amb una novetat que encara es mantindrà durant aquesta setmana. Un total de 23 restaurants del municipi han participat en aquesta Festa Major de Sant Pere amb l’elaboració d’uns menús especials que volen retre homenatge al patró del municipi i, de pas, celebrar la festa amb bon gust.

Comentarios
Multimedia Diari