Els cinturons d'explosius que portaven els terroristes de Cambrils eren falsos

18 agosto 2017 07:45 | Actualizado a 07 noviembre 2017 13:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els explosius que duien els terroristes que van pretendre atemptar a Cambrils aquest divendres de matinada eren falsos, com van comprovar els Tedax amb una explosió controlada. 

El conseller d'Interior de la Generalitat, Joaquim Forn, ho ha dit en declaracions a Rac1 recollides per Europa Press. 

Segueix havent-hi 6 civils ferits --un d'ells crític-- a més d'un mosso que també va resultar ferit. 

Ha explicat que un operatiu de control va detectar un cotxe sospitós al qual va perseguir i que va atropellar diverses persones a l'entorn del Club Nàutic de Cambrils. 

L'intercanvi de trets que va haver-hi llavors va acabar amb la mort dels cinc ocupants d'aquest vehicle, "vinculats al que seria el grup d'Alcanar i relacionats també amb la persona que ha atemptat a Barcelona". 

Sobre l'explosió de la casa d'Alcanar (Tarragona) aquest dimecres a última hora, no es descarta que les bombones que van explotar estiguessin destinades a fer-les explotar a Barcelona.

EL MORT DE SANT JUST DESVERN 
 

Forn també s'ha referit al mort a Sant Just Desvern (Barcelona) aquest dijous a la tarda després de l'atemptat de Barcelona: En un moment els Mossos van dir que va morir per trets de la mateixa Policia, però després ho van desmentir arran de l'autòpsia: Va morir per arma blanca.

Un cotxe va accelerar en un control a l'avinguda de la Diagonal, a la sortida de Barcelona, per la qual cosa va trencar el fèmur a una policia, i els agents van disparar. 

Es va comprovar després que la persona que "teòricament" era el conductor havia mort, però l'autòpsia va confirmar la mort per arma blanca, i ara s'investiga si aquesta persona està relacionada amb els atemptats o bé no hi té res a veure. 

El mort és el propietari del vehicle, però pot haver-hi un altre individu: "Hi hauria una persona que podria haver estat vinculada al cotxe i que no la tenim" però hi ha una altra persona. 

En preguntar-li si aquesta segona persona pot ser l'autor de l'atemptat de Barcelona, ha respost que "podria ser" però que també pot no estar-hi vinculada.

CONTROLS 

Ha afegit que aquest divendres hi haurà controls però no tants com aquest dijous perquè l'operatiu Gàbia de control intensiu s'ha desactivat ja. 

En declaracions a Onda Cero recollides per Europa Press, se li ha preguntat si es va plantejar instal·lar pilons a la Rambla per dificultar atemptats com el d'aquest dijous: "Impossible posar-los a tota la ciutat. Es pot produir a la sortida d'un concert, després d'un partit del Barça", ha respost. 

També ha destacat que "hi ha controls policials: gràcies a un dels quals hi ha abatuts a Cambrils. No és un debat pràctic ni objectiu".  

Comentarios
Multimedia Diari