Els ciutadans de Vandellòs i l'Hospitalet decidiran on invertir 200.000 euros

Les sessions de debat per definir les línies dels pressupostos participatius de 2018 es duran a terme la propera setmana

14 octubre 2017 17:09 | Actualizado a 20 octubre 2017 11:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els ciutadans prendran part activa en la decisió de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant sobre on invertir 200.000 euros de la partida de pressupostos del 2018. El consistori ja ha arrencat el segon procés dels pressupostos participatius, en el marc del qual es duran a terme, dilluns i dimarts, les sessions de debat corresponent.

Com l’any passat, la idea és que amb aquest procés es decideixin com a mínim dues inversions diferents i que cadascuna d’elles tingui un import màxim de 100.000 euros. L’objectiu és que els projectes resultants estiguin equilibrats entre els nuclis de població d’interior (Vandellòs, Masriudoms i Masboquera) i els de la costa (l’Hospitalet de l’Infant i l’Almadrava).

Les sessions de debat es duen a terme per tal de presentar el llistat de propostes recollides i oferir l’oportunitat d’afegir-hi les consideracions que es creguin oportunes. Com a novetat d’enguany, aquestes convocatòries estan pensades per tal que els assistents puguin prioritzar les propostes que s’hauran recollit i seleccionar-ne un nombre determinat, que seran les que finalment passaran a ser valorades tècnicament i econòmicament pels tècnics municipals.

Idees viables i sostenibles

En una primera fase, del 19 de setembre al 2 d’octubre, qualsevol persona vinculada al municipi va poder presentar tres propostes d’inversió que considera necessàries, tot tenint en compte que havien de fer referència a inversions que afectessin a les competències municipals, que el cost de cadascuna s’ajustés a un pressupost màxim de 100.000 euros i que es poguessin concretar i avaluar econòmicament. Havien de ser propostes viables tècnicament i sostenibles en el temps, que fossin d’interès general i de gaudi per a tota la població

Aquest any és el segon en què l'Ajuntament posa en marxa el procés de pressupostos participatius

L’Ajuntament ha introduït enguany algunes millores respecte l’any passat, «per tal que la informació arribi a tota la població i hi prengui part el màxim nombre de ciutadans possible, i perquè aquest procés esdevingui un canal més efectiu de democràcia participativa». Com a novetat principal, doncs, s’ha introduït la possibilitat de votar les propostes via Internet, a través de la pàgina web municipal (qui ho prefereixi podrà continuar votant de manera presencial a les oficines municipals d’atenció ciutadana).

A més, a la sessió de presentació dels pressupostos participatius, realitzada a mitjans de setembre, es van explicar les novetats d’aquesta edició i els assistents van poder elaborar conjuntament propostes d’inversió amb el suport de seus responsables tècnics.

Aquest any és el segon que el consistori posa en marxa els pressupostos participatius. En l’anterior edició, es va aprovar recuperar el refugi antiaeri de la guerra civil de la plaça Doctors Gil Vernet de Vandellòs i reubicar i canviar els llums de la via urbana que interfereixen el pas dels vianants per algunes voreres de l’Hospitalet de l’Infant. En total es van recollir més de 250 propostes, que van poder fer els ciutadans ajustant-se a les condicions mínimes de ser legals, viables, que fessin referència a competències municipals i, com enguany, que no excedissin dels 100.000 euros de cost.

Comentarios
Multimedia Diari