Esplai Quart Creixent, 20 anys educant els alumnes amb el cor

L'entitat compta amb 15 monitors i 75 nens que es troben cada divendres a l’edifici La Salle

15 febrero 2019 10:26 | Actualizado a 15 febrero 2019 10:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’any 1998 va néixer a l’edifici La Salle del Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer de de Cambrils l’esplai Quart Creixent, un espai per a l’educació en el lleure destinat als xiquets d’entre 8 i 9 anys. L’objectiu d’aquesta associació voluntària era comptar amb uns monitors que transmetessin els valors de l’escola cristiana a uns alumnes que van anar creixent i que amb el temps es van fer càrrec d’aquest projecte que ja ha complert vint anys. 

En tot aquest període, l’entitat ha comptat amb diferents monitors que s’han encarregat de fer aquestes activitats, a més de les excursions alguns caps de setmana i les colònies d’estiu. La seva directora, Jéssica Miró, explica al Diari que actualment aquesta petita gran família, que llueix dessuadores blaves amb el logotip de la lluna i fulards grocs i blaus, està formada per 75 nens d’entre 3 i 17 anys i 15 monitors. 

Cada divendres a les 17h, just en acabar les classes, els alumnes es dirigeixen al pati de l’edifici La Salle, es posen en rotllana i berenen mentre parlen de com els hi ha anat la setmana i suggereixen els temes que poden treballar en la sessió. Durant prop de dues hores, els xiquets i xiquetes poden fer des d’una gimcana conjunta a treballar dividits en grups amb els monitors corresponents. Segons Miró, la idea és educar els més petits amb uns valors com el respecte, l’amor, l’amistat i la pau, entre d’altres. «Totes les activitats que fan els nens tenen un rerefons que fan referència a aquests valors. L’objectiu és educar-los amb aquests valors i que s’ho passin bé», explica.

La directora posa com a exemple un dels grups que en l’actualitat està treballant aquests aspectes a partir dels dibuixos Phineas y Ferb, adaptant-se així als gustos dels més petits per poder transmetre’ls millor el missatge. 

L’esplai també organitza diferents excursions els caps de setmana i participen en actes com la Trobada Infantil, on tenen l’oportunitat de poder conèixer altres esplais i poder fer amistat amb els seus membres. 

Miró també afegeix que el Quart Creixent s’encarrega del Casal de Setmana Santa i del Casal d’Estiu que es fan al pati del centre cambrilenc, així com les colònies que tenen lloc la darrera setmana d’agost. 

Exposició al Centre Cultural
Per celebrar aquest aniversari rodó, el passat 1 de febrer es va inaugurar a l’espai El Pati del Centre Cultural l’exposició Estima, abraça, riu, que va comptar amb l’assistència d’alumnes i exalumnes, monitors i exmonitors i famílies. Una mostra que recull centenars d’imatges que plasmen els bons moments que ha viscut l’entitat al llarg d’aquestes dues dècades i on es pot veure els primers membres del grup i l’evolució dels nens que un dia es van apuntar a l’activitat i que més tard van ser monitors. Una exposició que es podrà visitar fins el proper 1 de març.
Un altre acte que va servir per commemorar aquesta data va ser la Trobada Territorial d’Esplais que va tenir lloc a finals de novembre al pati del col·legi. 

Comentarios
Multimedia Diari