Estudien instal·lar pilones per a les terrasses del passeig marítim d'Altafulla el 2021

En previsió del nou pla d’usos de la platja, l’Ajuntament ja s’ha 
reunit amb bars i restaurants per començar a tractar el tema

11 marzo 2020 09:40 | Actualizado a 11 marzo 2020 12:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

En una recent reunió mantinguda entre l’Ajuntament d’Altafulla i els responsables dels bars i restaurants instal·lats al passeig marítim de Botigues de Mar s’ha tractat el futur de les terrasses al passeig i la seva incidència en la sorra.

El coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera ha explicat que de cara al nou pla d’usos de la platja, una qüestió que també s’inclou dins del pla de gestió de la mateixa que es va presentar el dissabte 29 de febrer, de cara al 2021, el consistori es proposa instal·lar un sistema de pilones que sostinguin les plataformes de les terrasses. Fins ara, en temporada, es posen sobre de la sorra, i es vol que els restauradors no depenguin d’aquesta per assentar-les, en un moment en què els sediments sorrencs són el cavall de batalla per al sosteniment natural de la platja.

En aquesta direcció la coalcaldessa d’Altafulla, Alba Muntadas, ha assegurat que un dels objectius del consistori ha de ser «fer entendre a la gent que la platja no és un lloc de lleure, sinó que és un sistema viu». Tanmateix, ha apuntat que les zones més llunyanes de primera línia de mar, que sovint estan poc freqüentades pels banyistes, es poden renaturalitzar per crear reservoris de dunes naturals.

Cal recordar que Altafulla s’ha posat mans a l’obra per aconseguir el manteniment natural i sostenible de la platja, defugint de les actuacions puntuals d’aportació de sorra d’altres indrets i materials que li són aliens. El passat 29 de febrer es va presentar a la ciutadania el nou pla de gestió de la platja, fruit de l’estudi i diagnosi que l’executiu municipal va encomanar a la consultoria mediambiental Qua4tre «només començar el nostre mandat», va assenyalar Molinera.

Milorar la recollida selectiva

Al mateix temps s’ha aprofitat la trobada per instar els responsables d’aquests establiments de restauració a maldar per la millora de la recollida selectiva de les deixalles, per complir amb l’objectiu de reciclar, com a mínim, el 50 % dels residus que genera el municipi aquest 2020. La Unió Europea començarà a sancionar el 2021 als municipis que no hagin reciclat el 50 % dels seus residus en l’exercici anterior.

Les darreres xifres indiquen que Altafulla només recicla el 38% dels residus, i per tant és un dels municipis susceptibles de sanció. L’objectiu de l’Ajuntament, com remarca Molinera, és complir amb la llei i evitar qualsevol tipus de multa, i per això «posarem totes les eines per facilitar que els restaurants puguin reciclar», va subratllar el coalcalde. En aquesta direcció, ja fa uns mesos l’Ajuntament de la localitat va instal·lar uns contenidors especials, per a la recollida de residus dels comerços i establiments de restauració, en els punts concrets que més en generen.

Comentarios
Multimedia Diari