Joan Carnicer será nomenat fill adoptiu d'Altafulla

Està involucrat en tota mena d’activitats culturals i en la investigació històrica del municipi

17 mayo 2020 07:20 | Actualizado a 19 mayo 2020 11:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Joan Carnicer Torrent (Tànger 1955) serà nomenat Fill Adoptiu de la vila d’Altafulla, en un futur proper, un cop transcorregut el procediment ordinari. La proposta d’incoació de l’expedient va ser aprovat en el darrer Ple municipal ordinari, per totes les forces polítiques representades, celebrat el dia 27 d’abril, precisament el dia en que Joan Carnicer complia el 65è aniversari. Ell assegura haver quedat sorprés al moment de conèixer la decisió, «però no puc negar que em sento afalagat».

Carnicer es convertirà en el quart fill adoptiu altafullenc, arran de la iniciativa impulsada des del Consell Sectorial de Cultura, amb el suport del Centre d’Estudis d’Altafulla, els Castellers i els Diables d’Altafulla, tres entitats locals que són el nombre requerit, segons la normativa, per presentar la petició. Anteriorment van ser els pintors, Josep Sala, el 1984, i Josep Buireu l’any 1985, i el doctor en Història, Salvador-J. Rovira i Gòmez, el 2010, els guardonats amb la distinció.

En Joan va nèixer circumstancialment al Marroc i el 1963, amb només vuit anyets es traslladà amb la seva família a Altafulla. Resideix actualment a Reus però gran part de la seva vida ha transcorregut a Altafulla, on va treballar durant bastants anys empleat a la sucursal d’una caixa d’estalvis al mateix poble.

Ben aviat, no tan sols s’implicà intensament en el teixit associatiu altafullenc, sinó que ha esdevingut un dinamitzador cívic, involucrat en tota mena d’activitats culturals i en la investigació històrica.

Així, Joan Carnicer és membre fundacional de Castellers d’Altafulla i també del Centre d’Estudis d’Altafulla, formant part de la junta i ocupar la presidència, en el cas de la segona entitat. També va ser regidor de l’Ajuntament de la localitat quan les primeres eleccions municipals de la democràcia, pel grup Entesa Municipal, l’any 1979, i gerent del Patronat Municipal de Cultura.

Polifacètic de condició, ha organitzat fires medievals, d’artersans i esotèriques arreu; elaborador d’ungüents, olis i tintures amb plantes i, com a escriptor, autor de més d’una desena de llibres de temàtica local, i d’altres materies, a més de col.laborar en diverses publicacions i mitjans de comunicació.

Comentarios
Multimedia Diari