La Mare de Déu del Carme tornarà als carrers del port de Cambrils la setmana vinent

Es celebrarà entre els dies 15 i 18 de juliol

19 mayo 2017 22:21 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Més enllà de Sant Pere, els pescadors d’arreu del territori tenen una altra patrona a qui honrar: la Mare de Déu del Carme.

Els pescadors cambrilencs no són cap excepció i des del 15 fins al 18 de juliol s’han preparat diferents actes que honraran aquesta figura. Tot i que les iniciatives es repartiran per tota la ciutat, les principals es concentraran a la zona del port.

El primer dels actes que estrenarà la programació arribarà el dimecres de la setmana vinent, dia en què s’inaugurarà una exposició centrada en les Terres de l’Ebre que durà el títol ‘Creuar l’Ebre. Dels passos de barca als ponts penjants del Delta’. La mostra fotogràfica es podrà visitar al Museu Molí de les Tres Eres fins al pròxim 13 de setembre.

El dia 16 serà el torn de la missa en honor a la Mare de Déu del Carme, que es realitzarà a la Parròquia de Sant Pere a les set de la tarda. En acabar serà el torn de les sardanes a càrrec de la Cobla Reus Jove i els Amics de la Sardana de Cambrils.

La cantada d’havaneres a la fresca arribarà l’endemà, divendres 17. Els encarregats de posar el toc de música marinera a la vesprada seran els grups Olla Barrejada i Mestre d’Aixa, que amenitzaran la nit a partir de les deu al passeig de les Palmeres.

 

El plat fort arriba dissabte

El dia gran però, serà el dissabte 18, quan es duran a terme diferents iniciatives on el barri del port lluirà tota la seva esplendor. Al matí es realitzarà una sardinada popular a la Llotja dels Pescadors. Cada tiquet tindrà un preu únic de quatre euros i inclourà pa, sardines i vi.

Al vespre, la Mare de Déu del Carme recorrerà els carrers del port a llom dels pescadors. El recorregut establert és des de la plaça de l’Església de Sant Pere amb anada cap al Moll de Ponent, i inclourà una processó per mar i l’ofrena a la Mare de Déu.

Les entitats marineres acompanyaran la imatge al llarg del recorregut, juntament amb les autoritats locals, els hereus i les pubilles del municipi. D’aquesta manera, l’Associació Banda de Cornetes i Tambors Verge del Camí, Vent d’Estrop, Vogadors de Cambrils i la Banda de Música de Camarles acompanyaran tota la comitiva durant la processó marinera.

Un cop finalitzada la processó que recorrerà la zona del port es celebrarà una altra missa a la Parròquia de Sant Pere.

Just en acabar, els Xiquets de Cambrils i els Castellers de les Roquetes de Sant Pere de Ribes posaran el punt final a la festa en honor a la patrona dels pescadors amb una diada castellera que es durà a terme al Moll de Cambrils.–

Comentarios
Multimedia Diari