L'alcalde de Torredembarra, satisfet d'haver 'posat ordre al desgavell que hi havia'

El socialista Enric Grangel repassa els cinc mesos del nou govern, amb el Teatre Auditori entre els projectes a salvar (Àudio)

19 mayo 2017 23:58 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'alcalde de Torredembarra, Enric Grangel, ha aprofitat una trobada informal aquest dimecres amb els mitjans de comunicació per fer repàs d'un any convuls per al consistori torrenc, i sobretot dels cinc mesos del nou govern de consens liderat pels socialistes. "Hem posat ordre al desgavell que hi havia, i ja tenim 40 expedients per iniciar contractes de serveis que no existien", ha dit Grangel, el qual ha desgranat tots els problemes econòmics a afrontar, des d'una factura de 250.000 euros impagada en electricitat al crèdit ICO de 2,5 milions per fer la nova comissaria que s'hauria de retornar al juny de 2015. El consistori també s'ha hagut d'arremangar per salvar el projecte del Teatre Auditori.

 

El nou equip de govern s'ha hagut d'afanyar a contrarellotge per enllestir un projecte viable de remodelació del teatre i aconseguir que sigui funcional per tal de no haver de retornar els 890.000 euros de subvenció concedits en el seu moment per la Generalitat. El termini finalitzava ara al desembre i el consistori ha fet mans i mànigues per reajustar la reforma i concentrar-la únicament al vestíbul, deixant la resta d'edifici per a més endavant.

 

Així, el vestíbul es reconvertirà en un reduït teatre provisional que acollirà obres de petit format amb un escenari mòbil i capacitat per a 150 persones. "Invertint 240.000 euros ens n'estalviarem prop de 900.000", ha constatat l'alcalde. L'Ajuntament calcula que l'equipament es podrà reobrir durant el primer trimestre de l'any que ve. Pel que fa a la reforma global del teatre, es preveu enllestir en diverses fases d'execució, en un termini a quatre anys vista.

 

"Hem aconseguit frenar el desgavell que hi havia i a partir de l'any que ve tirarem endavant, el pressupost de l'any que ve serà complicat i costarà de fer, perquè hi ha moltes lloses que no ens deixaran aixecar el cap", ha declarat Grangel, escortat pels regidors del seu equip de govern. "La tresoreria està molt malament, en un paperet se'ns diu que hi ha pendents 5 milions de cobrar en IBI, acumulats de fa sis o set anys", ha afegit l'alcalde.

 

Grangel ha passat de puntetes pel presumpte cas de corrupció que va esquitxar l'Ajuntament de Torrembarra i, sobre les causes judicials, ha assegurat que a ell li preocupa la peça separada sobre possibles prevaricacions en les qüestions que afecten el municipi, com ara els lloguers, l'empresa Efial o el pàrquing Filadors. "Tot el que pugui sortir, quan s'aixequi el secret de sumari, que poden ser de fora de l'Ajuntament, no ens preocupa", ha conclòs.

Comentarios
Multimedia Diari