«L’atletisme és la base de qualsevol altre esport»

El Club Atletisme Torredembarra celebra els seus 40 anys, una etapa en què ha fomentat la pràctica esportiva entre els més petits del municipi torrenc

06 octubre 2019 15:10 | Actualizado a 06 octubre 2019 17:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Diuen que la constància i la feina ben feta són claus per realitzar amb èxit qualsevol tipus d’activitat. Pel que fa al món de l’esport, aquests valors s’han de tenir clars, perquè només amb molta dedicació, entrenament i sacrifici es pot arribar a estar entre els millors.

Fa just 40 anys, un veí de Torredembarra, en Josep Maria Bernad, gran aficionat a l’atletisme, va decidir que volia fomentar aquest esport al municipi. Ja al 1976 va organitzar la primera prova de cross, per diversos carrers de Torredembarra. Aquesta iniciativa va tenir una bona acollida, i es va repetir els anys següents fins que l’any 1979, Josep M. Bernad, juntament amb altres companys aficionats al món de l’atletisme i al ciclisme com Josep Maria Canyelles, van fundar el Club Atletisme Torredembarra. Sembla que els hi va anar força bé, perquè aquest any celebren el seu 40è aniversari.

Des dels seus inicis, el club ha promogut l’esport organitzant diverses proves, algunes bastant contundents com, l’any 1980, la ‘Torredembarra-Saragossa per relleus’, una cursa en què 12 atletes arribaven fins a la capital aragonesa, en trams consecutius de 21 km cada un.

Però el gran canvi es va produir l’any 1991 quan, gràcies a un acord amb l’ajuntament, es va construir la pista d’atletisme on actualment el club realitza les seves activitats. Això va aportar, segons Bernad, gran riquesa al club, ja que gràcies a això van poder començar a practicar totes les modalitats atlètiques que practiquen actualment, que són velocitat, fons, tanques, salt de llargada, 1000 metres, llançament de martell i disc, javelina i marxa atlètica. Bàsicament, gairebé totes les modalitats olímpiques es poden practicar al club torrenc.

Segons Josep M. Bernad, «l’atletisme és la base de qualsevol esport, ja que ajuda a adquirir resistència física i agilitat». És per això que des dels seus inicis, el Club Atletisme Torredembarra ha estat inici de formació pels nens i nenes torrencs, a través dels seus campus a les escoles com El Jove Escolar, en la que els petits de les escoles com la d’Antoni Roig l’Antina i Molí de Vent tenen un primer contacte amb les diferents modalitats i molts, s’acaben quedant.

Degut a la dedicació tant per part dels atletes com dels entrenadors, el Club Atletisme Torredembarra ha arribat a ser ‘cantera’ per a molts atletes de nivell, com Berta Castells, llançadora de martell, que actualment té el rècord de l’especialitat amb 70,52 metres. L’atleta, nascuda a Torredembarra, acumula ja diversos premis, com la medalla de plata als Jocs del Mediterrani de 2013 i una quarta posició en els Jocs Mediterranis del 2018 de Tarragona. Tot un referent dins la disciplina del llançament de martell, nascuda a Torredembarra i que va perfeccionar la seva tècnica al Club Atletisme Torredembarra.

Molts són els atletes, pares d’atletes, monitors o entrenadors que han tingut o ténen vinculació amb el club. És per això que aquest ha volgut agrair la feina realitzada, i el passat 27 de setembre va presentar una exposició fotogràfica retrospectiva, i un documental on, de manera molt emotiva i familiar es repassava els 40 anys de trajectòria del club. L’exposició, que es va poder veure a l’ajuntament fins al passat divendres.

Josep Maria Bernad, un dels fundadors i que actualment encara exerceix el càrrec de coordinador, ha estat present en gairebé tots aquests moments, i és un exemple d’aquest sacrifici que segons ell, s’intenta inculcar als nens i nenes. Per ell, l’atletisme a Torredembarra està ‘més viu que mai’ perquè gràcies al Club Atletisme Torredembarra s’aprèn a esforçar-se per millorar i a ser constant en una afició que a vegades, pot acabar formant part de la teva vida’. Per Bernad, l’atletisme ha jugat un paper molt important a la seva vida, i l’ha sabut transmetre a les noves generacions, com a les seves dues filles, una d’elles, campiona d’Espanya de llançament de martell i disc, i que actualment totes dues són monitores del club.

Comentarios
Multimedia Diari