L'estat de la platja preocupa els empresaris turístics d'Altafulla

Han fet arribar el seu malestar a l’Ajuntament per la manca de sorra i de serveis

12 junio 2020 18:30 | Actualizado a 12 junio 2020 18:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El sector industrial i turístic d’Altafulla ha palesat el seu malestar pel seguit de dubtes que genera l’estat de la platja del municipi «element clau entre els atractius que podem oferir al turista». Aquesta va ser l’opinió generalitzada que va transmetre l’assemblea celebrada per l’Associació Turística d’Empresaris, Comerciants i Professionals d’Altafulla (ATECA). Una concorreguda reunió amb prop d’un centenar de participants, celebrada dilluns al Camping Santa Eulàlia, en la qual hi van ser convidats els coalcaldes altafullencs, Jordi Molinera i Alba Muntadas, regidors de l’equip de govern i de l’oposició.

Els arguments esgrimits pels socis d’ATECA, que van tenir ocasió de plantejar personalment les seves preguntes al govern municipal, van coincidir en que l’estat actual de la platja que, «no està a l’altura de temporades anteriors, amb manca de sorra i sense serveis». Tant Molinera com Muntadas van incidir en «l’excepcionalitat de la present temporada turística, marcada pels efectes de l’estat d’alarma per la pandèmia de la COVID-19», per quin motiu «cal adoptar les màximes mesures que garanteixin la seguretat». Van respondre així a les crítiques de part del sector del comerç i la restauració, en desacord per la decisió de prescindir enguany de dutxes, rentapeus i lavabos a la platja. Aquesta disposició ja va ser anunciada amb antelació per part de l’equip de govern «com ho ha fet la majoria de municipis de la Costa Daurada», va recordar Molinera, «en no poder assumir tasques de desinfecció constant, com requereixen aquestes instal·lacions».

La platja ja es va obrir dimarts al públic, «en les millors condicions possibles», va subratllar Jordi Molinera, després de la retirada de la sorra de canyes i troncs, arrossegats per les tempestes. Molinera i Muntadas es van refermar en dur endavant el pla de gestió de la platja, que aposta per la seva regeneració natural, tot i la «impacència» del teixit d’empresaris turístics que reclamen solucions urgents «per salvar la temporada, que arriba plena d’incerteses». Tot i això, a partir de dilluns vinent, la Direcció General de Costes de l’Estat realitzarà una aportació de sorra a la platja, concretament per cobrir el tram comprés entre el Club Marítim i Botigues de Mar, com també a l’espai a tocar del Parc de Voramar i consolidar les terrasses elevades dels bars.

Aques estiu l’Ajuntament ha dotat la platja de vigilància, salvament i socorrisme fins el dia 27 de setembre; la neteja serà diària i les papereres se situen fora de la sorra.

Hi ha quatre informadors i policia local que ajuden a respectar la distancia social de 2 metres i tòtems informatius, a més de megafonia per donar indicacions en diferents idiomes sobre les mesures de seguretat.

A destacar, que no hi ha franges horàries ni zonificacions, atès que no es pot reservar lloc a la platja a primera hora.

Campanyes paral·leles

Un altre dels temes que ha desvelat polèmica ha estat les campanyes promocionals d’Altafulla, per part de l’Ajuntament i ATECA, per separat. Josep Maria Lloret, president de l’entitat, es va mostrar crític i en el decurs de l’assemblea va afirmar que «cal anar plegats, tots a l’una, entre el sector econòmic local i l’Ajuntament, per promocionar el comerç i el turisme d’Altafulla; volem escoltar, ser escoltats i degudament informats».

Lloret feia aquestes declaracions en clara al.lusió a la campanya ‘L’Oca del Baix Gaià’, que s’ha posat en marxa amb el patrocini de l’Ajuntament de la localitat, un joc que premia la visita i la compra en els establiments adherits i incentiva el consum de proximitat. Aquesta iniciativa se solapa amb la campanya empresa per ATECA, Amics/Amigues d’Altafulla, amb la creació d’una targeta que proposa descomptes, promocions i ofertes dels comerços a Altafulla i rodalia. La campanya com es va dir en l’assemblea, «compta ja amb 32 propostes diferents que, a través de la web, aniran informant de les seves promocions». De moment, la iniciativa ha aconseguit que 500 persones hagin demanat la targeta esmentada.

Comentarios
Multimedia Diari