Mont-roig del Camp dedicarà un carrer a l'1 d'Octubre

El ple d'aquest migdia ha discutit la proposta, que ha comptat amb 14 vots favorables, 2 en contra i una abstenció.

11 octubre 2017 14:59 | Actualizado a 20 octubre 2017 11:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Ajuntament de Mont-roig ha aprovat aquest migdia la proposta de canviar el nom del Camí de les Arenes, el vial que arriba fins a l'Institut Antoni Ballester, per carrer de l'1 d'Octubre. És el primer municipi català que decideix prendre una iniciativa d'aquestes característiques "per condemnar la repressió policial viscuda" aquell diumenge dereferèndum.

La proposta, que ha entrat a la sessió com a afer sobrevingut ha comptat amb els vots favorables de: PSC, Ara Vx+ (Verds per Més), PDeCAT, ERC i el grup Mixt. També ha votat per aquest canvi de nom el regidor Vicente Pérez un dels dos representants de Impulso Miami Mont-roig (IMM). L'altre, el portaveu Juan Gallardo, ha decidit abstenir-se. Cal recordar que Gallardo en comicis municipals anteriors va encapçalar la llista del PP a la localitat del Baix Camp.

La petició ha comptat amb dos vots en contra, un del regidor de Ciutadans, Francisco Velasco, i l'altre de la FIC, que està representada per l'ex-alcalde de CiU, Josep M. Aragonès.

Cal dir, però, que el vot negatiu d'Aragonès no era en contra del canvi del nom del carrer, sinó que volia anar més enllà i canviar el nom de l'institut montrogenc per aquesta data simbòlica.

El punt, tot i tancar la sessió, ha sigut tens hi ha hagut debat. No obstant, la votació ha obtingut 14 vots a favor, una abstenció i dos vot en contra.

L'origen de la petició

La iniciativa de canviar el nom de Camí de les Arenes per Carrer de l'1 d'Octubre neix el dilluns següent a la celebració del referèndum i de la carga policial a l'Institut Antoni de Ballester.

Un dels veïns van demanar en acabar la sessió plenària d'aquell dia que es canviés aquest nom en record als successos viscuts el passat diumenge 1 d'octubre. La idea va ser recollida per ERC y PDeCAT, que li van donar entrada administrativa per debatre en un plenaria. Aquesta proposta anava recolzada per diverses entitats municipals, entre elles l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC).

A banda, cal recordar que l'homenatge que es va celebrar a l'Institut Antoni de Ballester de Mont-roig el passat 3 d'octubre, amb la presència de nombrosos alcaldes i regidors de la comarca del Baix Camp, ja es va fer un recordatori a aquesta qüestió quan va acabar de parlar l'alcalde, Fran Morancho (PSC), que va escoltar la proposta amb la predisposició de portar-la al plenari.

 

Comentarios
Multimedia Diari