Pedalada solidària a Cambrils per combatre el càncer infantil

La Pedals NonStop arriba a la setena edició, amb un notori increment de participants. L’edició d’enguany es realitzarà el 31 d’agost 

15 agosto 2019 10:08 | Actualizado a 23 septiembre 2019 15:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Diuen que fer esport sempre és positiu, tant per la pròpia persona, ja que contribueix a prevenir malalties, millora la forma i resistència física, ajuda a mantenir el pes corporal i augmenta la flexibilitat; com per a la societat, ja que sovint, l’esport va relacionat amb aspectes com la sostenibilitat, el respecte amb el medi ambient i la no contaminació. Un dels exemples més clars podria ser la bicicleta, un mitjà de transport no contaminant i a més a més saludable. A més a més, si es pot combinar l’esport amb la lluita contra el càncer, l’oferta pot ser molt interessant. 

Martín Pagliano tenia molt clar aquest concepte, i va decidir crear, ara fa set anys, la Pedals NonStop, la primera trobada de Cycling benèfic de tot Catalunya, i que actualment s’ha convertit en la trobada més gran dins la seva modalitat i la segona d’Espanya. Amb el pas dels anys, s’ha consolidat com una de les trobades de ciclisme més atraients de la Costa Daurada, i cada any augmenta el nombre de participants.

Durant quatre hores, des de les cinc de la tarda fins les nou de la nit, el proper 31 d’agost els participants d’aquesta Pedals NonStop no deixaran de pedalar, de la mà de 20 instructors, que dirigiran i animaran les sessions des de dalt de l’escenari.

L’objectiu «és donar la màxima quantitat possible a l’Hospital Sant Joan de Déu, dedicat a la investigació contra el càncer infantil». L’any passat es van recaudar 3.200 euros, i aquest any el propòsit és d’arribar als 5.000. Una xifra que, segons Pagliano, és assequible, ja que «cada vegada el certamen desperta més interès i expectació. Mostra d’això, és que quan falten tres setmanes, només resten 50 places de les 500 bicicletes que es col·locaran aquest any».

Per als que es vulguin animar, la entrada té un cost de 25 euros, en els que va inclosa la samarreta oficial de la Pedals Non Stop 2019, així com un «pack» d’avituallament amb una fruita, aigua, begudes isotòniques i barretes energètiques. Un preu perfectament assequible, en el que també entra l’oportunitat de poder pedalar contra el càncer. I pels que no puguin esperar a la cita, el dia 31 d’agost, o simplement pels que no hi puguin assistir, la Pedals Non Stop compta amb un apartat a la seva pàgina web, on tothom qui vulgui pot fer una donació. Martín Pagliano convida a tothom a fer una donació «per petita que sigui».

L’acte compta amb patrocinadors que aporten el seu gra de sorra en pro de la causa del càncer. Des de l’organització volen agrair a La Caixa, Vitaldent, Lyondellbasell, al Consell d’Esports del Baix Camp, a l’Ajuntament de Cambrils per la cessió de l’espai i a l’Ajuntament de Montbrió, ja que any rere any els proporciona l’escenari, amb més capacitat perquè els instructors puguin moure’s lliurement.

D’altra banda, Martín Pagliano desitja que la Pedals Non Stop segueixi creixent, i fa una crida als comerços i empreses cambrilenques a sumar-s’hi fent una petita donació, i convertir-se en patrocinadors de l’esdeveniment.

Comentarios
Multimedia Diari