Pere Segura: «Soc exigent amb el que faig i la nota es cosa dels vila-secans»

A l’equador de la legislatura l’alcalde de Vila-seca es mostra satisfet per l’esforç, dedicació i treball que s’ha dut a terme a la ciutat. Diu que s’ha fet tot el que estava previst tenint en compte les persones

22 julio 2021 11:34 | Actualizado a 22 julio 2021 11:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Pere Segura reconeix que l’alcaldia que va assolir fa un parell d’anys seria un camí complex, però ningú s’imaginava que aquesta dificultat agafaria càires exponencials per un virus anomenat Covid-19. Dos anys després, l’alcalde se sent satisfet del que ha fet i del que pot seguir fent per la seva ciutat, tot i que ara les batzegades de la pandèmia ja no l’agafen tan de sorpresa.

Estem al juliol de 2021 a la Pineda. No li parlo d’un subtítol d’una pel·lícula futurista, però no sé quin estiu espera vostè?

Qui ens ho diria el fet de tenir un segon estiu marcat per la pandèmia. Diferent, amb menys turistes en una destinació com la nostra... Si ens ho haguessin predit fa tres anys un destí turístic com el que som no ens ho haguéssim imaginat mai. 

Déu ni do el sector turístic com rema a contracorrent.

Un sector que era un motor econòmic per la zona, que ens havia ajudat en els pitjors moments de la crisis immobiliària i bancària... i d’una manera imprevista del tot, excepcional, es veu sotmès a una situació que ens afecta moltíssim. Esperem que puguin tornar a ser el que eren, un referent.

Un estiu diferent per a tothom.

La societat és capaç d’adaptar-se als canvis que anem vivint. Crec que la pandèmia ens ha fet un curs accelerat d’adaptabilitat i canvis constants. Els axiomes en que es basava tot fa dos anys s’han posat en dubte en qualsevol àmbit: des del mediambient fins a l’economia. Tot és canviant.

I si parlem de Festa Major, aquesta adaptabilitat ha estat qüestió de pocs dies. Un programa dilluns, un programa retocat dijous.

El més fàcil hagués estat anul·lar la Festa Major d’Estiu. Però crec que hem de començar a contemplar com a normal aquests canvis imprevistos o sobtats. Ens hem d’anar adaptant, però a la vegada hem de procurar tornar a la normalitat que coneixiem. Les festes de Sant Jaume i l’Invenció del Cos de Sant Esteve en el moment i context que s’havien plantejat eren factibles fins que es van posar noves restriccions. Doncs ens adaptame i agraïm el sobreesforç que això significa per la gent que està al darrera. La gent ha de poder assistir amb seguretat, ha de poder gaudir de les festes de la secva ciutat.

«El més fàcil hauria estat cancel·lar els actes de la festa major, però crec que hem d’assumir com a normals aquests canvis accelerats»

Quin percentatge hi havia de cancel·lar les festes?

Anul·lar les festes era el camí més curt. No has de patir per possibles brots, no has de controlar aforaments, no has d’escoltar queixes si algú suposadament es contagia... Era l’opció fàcil, però crec que ja no estem en aquest punt. Hem de ser curosos, apel.lar amb la responsabilitat del que organitzem per als nostres veïns i visitants perquè ens hi va el futur no només del teixit productiu, sino també la nostra manera d’entendre la vida. Si no podem trobar espais d’esbarjo i lleure entre els nostres, això també repercuteix negativament a la nostra salut.

I a les xarxes, quina reacció ha palpat el fet de mantenir la Festa Major d’Estiu.

La gent és més madura del que sembla. És conscient que la situació que vivim es excepcional i també reclama una mica de normalitat. I en aquest sentit no hem tingut cap crítica o opinió pel fet de decidir mantenir la Festa Major.  

Mantenen els actes que accepta el Procicat i posposa els que tenen més públic.

Les farem al setembre i aquesta decisió també vol enviar una senyal al sector i teixit productiu cultural que és un dels altres que ha patit molt.

Sense estrangers enguany.

Les festes estan fetes perquè siguin un element de cohesió social perquè els veïns, amics o turistes es barregin en un context d’alegria i relaxament. I com a destinació turística, és important que hi hagi turistes extrangers. Enguany, pero motius de pandèmia ,serà diferent, és cert, però no per això les festes perdran força. 

Ara només falta que el temps sigui benevolent.

Això ja no depèn d’aquest Ajuntament ni de l’alcalde (riu). 

Mitja legislatura amb tants ‘loopings’ com el Dragon Khan.

No m’ho imaginava. Sabia que seria un mandat complicat, de canvi generacional, de noves situacions polítiques, de pactes perquè s’acabaven les majories absolutes, de més diàleg.... El que no contemplava mai de la vida és que explotes Iqoxe, que vingues el Gloria i ens desaparesqués la platja de la Pineda i finalment trobar-nos enmig d’una pandèmia que no havien vist ni els nostres avis. És com un grau i un màster concentrat en mesos el que hem après en aquesta mitja legislatura. Aquests dos anys donen la sensació de ser-ne quatre com a mínim.

S’atreveix a puntuar-se a l’equador de la legislatura?

La nota l’han de posar si volen els veïns de Vila-seca. Jo sóc exigent amb mi mateix i en aquest context estic satisfet perquè m’he esforçat i segueixo esforçant-me al màxim. I he donat el millor de mi mateix tenint visió i estratègia de ciutat i això compaginar-la amb elements d’entorn veïnal, les seves problemàtiques i inquietuts. I sé que és complex, però com que m’esforço al màxim i dedico totes les hores possibles i amb la voluntat de millorar el benestar dels vilasecans, estic satisfet i tranquil  del que faig. No em puc exigir més. La puntuació la deixo a les mans dels veïns.

«Mai m’he sentit dins l’ombra de Josep Poblet. Evidentment és una gran responsabilitat agafar el relleu d’un batlle històric molt estimat a la ciutat»

L’ombra de Josep Poblet encara és allargada?

Mai m’he sentit dins aquesta ombra. Evidentment és una gran responsabilitat agafar el relleu d’un alcalde històric que ha estat molt estimat en la seva etapa i ha transformat la ciutat. això és un fet important i per estar-ne orgullós. Però en cap cas m’he sentit a l’ombra de ningú. I en el cas de l’alcalde sempre que l’he consultat m’ha donat la seva opinió i sempre ha respectat les decisions que hem pres en aquests dos anys de legislatura. Era molt conscient de l’etapa que començàvem i jo sóc en Pere Segura i estic molt tranquil i confiat del que estem duent a terme a l’Ajuntament.

Què hem pogut fer durant aquests dos anys, tot i les dificultats que comporta la Covid-19 en tots els àmbits?

Des dels objetius de mandat, tots els projectes que nosaltres prioritzavem s’estan duent a terme. S’està fent una feina increïble. Els serveis tècnics van de bòlid per complir amb les fites. Tots els projectes, grans o petits són importants i des d’aquesta vessant crec que anem a gran velocitat.

Pero la situacio amb la Covid emborrona un full de ruta que no hi comptava?

El que sí es veritat es que això es una feina extenuant perquè hem hagut de compaginar un moment de canvi constant amb una presa de decisions i una situació i context social complex amb molta gent a l’atur o amb ERTO. I per tant ens hem tingut de dotar de les eines importants tot i que a la vegada recuperem competències en acció social. Ho hem pogut fer de la mà de tots, de l’oposició que han entès la cruïlla històrica i hem tingut aliats i aliances per poder tirar endavant els instruments necesaris per sortit endavant.

I a partir d’ara?

La prioritat és la recuperació econòmica, el rescat social de moltes famílies que s’han vist afectades i amb això estem treballant des de fa molts mesos i desitgem que no massa tard podrem anunciar coses interessants de reactivació econòmica en el nostre ciutat. 

Cal·lípolis Next Generation es el gran projecte de mandat?

És un dels grans projectes que hem impulsat amb el Port de Tarragona i sector privat (Repsol) i potser haviat incorporem un altre soci vincultat a les químiques i al mediambient. Es un projecte territorial i regional no només de Vila-seca que pretén transformar aquest entorn en diverses vessants.

Sabem alguna cosa d’Europa?

Estem pendents de les primeres convocatòries després de saber que Brussel·les ja ha donat llum verda. Es preveu que aquestes sol·licituts es convocaran entre aquest mes i l’agost. De moment les que han anunciat són les que tenen a veure amb el món del vehicle elèctric. Haurem d’estar molt pendents, però encara no hi ha coses concretes. Nosaltres hem de seguir treballant per poder estar preparants.

Hi hagi o no ajut d’europa, el projecte no té marxa enrera?

No. El projecte seguirà endavant, però sense recursos d’Europa no podem fixar cap data. És qüestió de seguir treballant dur.

Comentarios
Multimedia Diari