Salou, entre els municipis que implantarà serveis digitals en 5G

L’esdeveniment ha comptat amb la presència del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat; la rectora de la URV; la presidenta de la Diputació de Tarragona i els alcaldes de Tarragona i Reus, entre altres autoritats

23 noviembre 2020 19:50 | Actualizado a 24 noviembre 2020 17:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assistit aquest matí, presencialment, a l’acte de presentació de l’Àrea 5G Camp de Tarragona al Paranimf de la Universitat Rovira i Virgili (URV). 

L’esdeveniment ha estat presidit pel conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró; i també hi han estat presents la rectora de la Universitat Rovira i Virgili (URV), María José Figueras; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, entre altres autoritats; Eduard Martín, CIO i Director de 5G de Mobile World Capital Barcelona; i Rosa Paradell, directora d’Innovació i Desenvolupament de Negoci per al sector públic de la Fundació I2CAT.

L’Àrea 5G Camp de Tarragona és una proposta impulsada pel Govern de Catalunya, a través del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i compta amb el suport i la complicitat de les administracions locals del territori i la col·laboració del món tecnològic.

L’objectiu d’aquesta presentació, que ha combinat la presencialitat i l’assistència on line, és explicar l’inici d’un projecte d’implantació de tecnologia 5G que permeti la creació de serveis digitals de valor afegit, que es puguin estrendre a tot Catalunya i a tot el país, a través de diferents àrees territorials. 

Segons ha manifestat l’alcalde Granados, “Salou es troba entre els municipis del Camp de Tarragona que implantarà serveis digitals en tecnologia 5G". En aquest sentit, "estem immersos, de ple, en un important procés de canvis tecnològics, una revolució que ens ha de permetre avançar, plegats, cap al futur, amb el compromís dels principals agents del territori, donant un impuls que, hores d’ara, és vital per a l’economia”.

Per la seva banda, la rectora de la URV, ha assenyalat que “per a nosaltres és un honor liderar avui aquí aquesta àrea 5G del Camp de Tarragona”; un espai territorial que permetrà desenvolupar tallers, accions formatives i tecnologies digitals avançades per facilitar l’execució de projectes orientats a satisfer les necessitats i oportunitats de negoci dels agents del territori i actors vinculats a l’àrea 5G”.

Per la seva banda, el conseller Jordi Puigneró ha dit que “avui hem vingut a obrir una gran porta al Camp de Tarragona”, i que el 5G és positiu perquè portarà la connectivitat del segle XXI; perquè representarà una revolució econòmica en els propers anys, amb molta feina d’alta qualitat i oportunitats per a tothom; perquè ho connectarà tot. I també perquè garantim el dret a la innovació des del territori. 

Al projecte de l’àrea 5G, el Govern de la Generalitat hi aporta un milió d’euros pel període 2021-2023, amb la voluntat de fer del territori un laboratori d’innovació digital que permeti als municipis generar talent i atraure projectes d’empreses, a més de tenir fons europeus, que en els propers anys aniran destinats a dues grans temàtiques: el canvi climàtic i la transformació digital.

Comentarios
Multimedia Diari