Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Salou rebaixarà l'IBI un 2% i congelarà la resta d'impostos

Les ordenances fiscals es debatran al ple d'aquest dimecres.

Diari de Tarragona

Whatsapp
El ple de Salou se celebra demà a les 12 del migdia.

El ple de Salou se celebra demà a les 12 del migdia.

El govern de l’Ajuntament de Salou presentarà al ple municipal la nova proposta d’ordenances fiscals per l’any 2018.

Aquestes, es basen en congelar la pressió fiscal als ciutadans de Salou, mantenint l’oferta de serveis que presta l’Ajuntament sense incrementar-ne el preu; a més de posar un èmfasi especial en promoure l’activitat econòmica i rebaixant un 2% l’Impost de Béns Immobles (IBI) i també la plusvàlua,  i deixant a 0 la resta d’impostos i taxes municipals.

Aquestes ordenances, com assenyalava l’alcalde Pere Granados, busquen “fer front a la realitat actual del municipi intentant estimular el mercat immobiliari i sobretot, mantenint els serveis al ciutadà com a prioritats de la gestió municipal”, apuntava, a més de destacar la “bona feina que es du a terme en la gestió econòmica per controlar la despesa i aconseguir una economia sanejada”.

En aquest sentit, el regidor de Gestió Econòmica, Toni Brull, assegurava que “analitzant sota el principi de prudència la situació del país estem en disposició de dur a terme una rebaixa del 2% en l’IBI, que en realitat, podríem dir que és del 4% donat que s’absorbeix l’IPC anual del 2%”, apuntava, a més de recordar que la plusvàlua també repercuteix amb un 2% a la baixa; per tant, una mesura que estimula el mercat immobiliari.

Pel que fa a les ajudes als col·lectius més vulnerables, el regidor ha detallat un seguit de bonificacions per protegir a les famílies amb especial necessitat econòmica: des de la tarifa social de l’aigua; el manteniment de les ajudes als subministraments als majors de 65 anys o amb minusvalidesa; en la rebaixa d’un 75% en l’impost de construccions i obres (ICIO) pels locals comercials que facin reformes per adaptar-se a les persones amb mobilitat reduïda; o també la supressió de l’ICIO pels particulars que canviïn la banyera per plat de dutxa. “Tot plegat suposa un esforç per a les arques municipals però sense cap mena de dubte el beneficiari en surt satisfet”.    

Altres novetats que contenen la proposta d’ordenances fiscals és la creació d’una nova categoria especial a la zona del carrer Colon on, per la singularitat de la zona, s’augmenta d’un 2%  la taxa d’ocupació de via pública per la instal·lació de taules i cadires en aquesta de dinamisme comercial i de restauració.

A més, també hi ha un ajust en les taxes de l’escola d’adults pel que fa a les proves d’accés a cicles formatius acomodant-se als preus de les escoles del voltant però aplicant, posteriorment, una reducció del 50% pels empadronats.

Mesures ecològiques

Pel que fa a les mesures de caire ambiental, es proposa una bonificació del 100% de l’impost de circulació pels propietaris de vehicles elèctrics, amb la voluntat d’aconseguir un menor impacte sobre el medi ambient i d’un 75% als que comptin amb vehicles híbrids; deixant de banda la bonificació que hi havia pels vehicles històrics, majors de 25 anys i més contaminants.

Per aquest exercici, l’ajuntament també manté les bonificacions en els sistemes de pagament en període voluntari; aplicant una rebaixa global del 2% en el cas del sistema de pagament avançat i de l’1% pels contribuents que demanin el pagament fraccionat o domiciliats.

Temas

Comentarios

Lea También