Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Sindicats de Mossos exigeixen una investigació per l'ordre de no detenir venedors del 'top manta'

Afirmen haver rebut una ordre dels comandaments de 'no ser contundents amb la dispersió'

EFE

Whatsapp
Moments de tensió entre membres del col·lectiu senegalès i agents dels Mossos, la setmana passada a Salou. Foto: A. Escoda

Moments de tensió entre membres del col·lectiu senegalès i agents dels Mossos, la setmana passada a Salou. Foto: A. Escoda

La Trisindical de Mossos d'Esquadra, que agrupa als sindicats SPC, SME, CAT, ha demanat al Departament d'Interior que obri una investigació interna per descobrir qui va ordenar no detenir als 'venedors de manta' que es van enfrontar amb la policia a Salou i depurar possibles responsabilitats.

En un comunicat, els tres sindicats adverteixen que els Mossos d'Esquadra van rebre la setmana passada dels seus superiors l'ordre de "no ser contundents amb la dispersió" i de no identificar ni detenir als 'venedors de manta' que es van enfrontar a la policia en els incidents ocorreguts a Salou després de la mort d'un company en caure d'un balcó quan fugia d'una batuda policial.

En una carta remesa al director general de la Policia, Albert Batlle, la Trisindical manté que aquelles "innovadores praxis" ordenades als Mossos d'Esquadra poden comportar responsabilitats "administratives i fins i tot penals per prevaricació".

Els sindicats exigeixen a Batlle que manifesti "explícitament" quines són les ordres del Govern, de la Direcció General de la Policia i de la cúpula de Mossos perquè tots els agents "sàpiguen com han d'actuar" davant la venda il·legal i que aclareixi si aquestes indicacions obeeixen a "una estratègia diferent" a la desplegada fins ara contra el 'top manta'.

Segons la Trisindical de Mossos, les ordres rebudes pels mossos en els enfrontaments de dilluns passat amb els 'venedors de manta' a Salou van provocar "situacions de greu risc per a la integritat física dels agents actuants, l'augment de la violència entre els manifestants sense la resposta adequada" i un increment de percepció de la inseguretat pública entre els veïns.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También