Torredembarra potenciarà la figura de Casas com a referent

La localitat clou l’Any dedicat al símbol del modernisme, però destaca que s’ha de continuar reivindicant l’artista

19 mayo 2017 16:02 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Torredembarra va tancar l’Any Casas, en què ha mostrat la vinculació de la localitat amb l’artista símbol del modernisme. La clausura d’un any dedicat a divulgar la figura de Ramon Casas es va fer amb un recorregut on Casas va deixar empremta a Torredembarra.

Casas va néixer a Barcelona, però com recordava l’historiador Josep Bargalló en una de les seves xerrades, «els Casas eren de Torredembarra». I així s’ha deixat clar al llarg d’un any en què la localitat ha reivindicat la figura de l’artista.


El carrer
El carrer Antoni Roig és on es van instal·lar els pares i els llocs que va viure l’artista. Ramon Casas no va deixar mai de tornar a Torredembarra. La localitat ha fet bandera de Casas i ara mantindrà aquest emblema com a referent.

Com a cloenda el passat dijous el mateix Bargalló va pronunciar una conferència sobre el Tàndem, un dels quadres més icònics del Modernisme. Bargalló argumenta que aquest quadre, que és cèlebre arreu del món, també té un significat molt especial per Torredembarra perquè els seus dos protagonistes, el mateix Ramon Casas i el seu amic Pere Romeu, són tots dos fills de la Torre.

El tàndem data del 1897 i va ser pintat per decorar els Quatre Gats, el mític local de Barcelona on es reunien els modernistes, que va ser fundat per Pere Romeu. Està exhibit al Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Comentarios
Multimedia Diari