Una part del pàrquing dels Filadors de Torredembarra serà gratuïta

L'objectiu d'aquesta acció és facilitar l'accés al centredel municipi i ampliar els espais d'estacionament

19 mayo 2017 22:07 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Torredembarra compta des de dissabte passat amb un centenar de places d’aparcament més a la localitat. La causa d’aquest increment es deu a l’habilitació de l’esplanada superior exterior del pàrquing dels Filadors, que passa a ser d’aparcament gratuït. Amb aquesta acció, el consistori torrenc opta per facilitar l’accés al centre de la localitat i a la vegada ampliar els espais d’estacionament. Així doncs, l’espai obrirà de forma parcial les seves instal·lacions. Actualment, el pàrquing dels Filadors continua sent investigat per la seva relació amb el cas de l’empresa Teyco i la família Sumarroca.

 

Mesura provisional

Es tracta d’una mesura provisional que estarà en vigor fins que no s’arreglin els problemes administratius, tècnics i pressupostaris relacionats amb la gestió d’aquest aparcament. D’aquesta manera, tal com explica el regidor de Via Pública i Manteniment Valeriano Pino, s’ha decidit habilitar la zona de l’esplanada en comptes d’obrir l’aparcament de pagament.

En un futur, l’Ajuntament plantejarà les diferents opcions que corresponguin tot seguint termes pressupostaris i tècnics relacionats amb el projecte. I és que els problemes actuals que envolten a l’aparcament dels Filadors no ajuden a agilitzar la seva pròpia gestió fins que passin uns mesos. Durant el temps que l’esplanada aculli l’aparcament gratuït, no hi haurà vigilància privada sinó pública.

En altres paraules, serà el propi servei de seguretat municipal el que s’encarregarà del control i la vigilància de la zona, de la mateixa manera que vigilen la resta de places d’estacionament gratuïts que es troben al conjunt de Torredembarra.

A partir d’ara, des del consistori de Torredembarra es realitzarà un estudi econòmic que ajudarà a gestionar d’una manera òptima aquest espai. Per tal que l’aparcament tingui un correcte funcionament, caldrà que s’aprovi un reglament específic en què s’incloguin les corresponents normatives de l’espai.

 

Cal una ordenança fiscal

A més, també s’haurà de realitzar una ordenança fiscal que estigui actualitzada i que permetrà que tots els tràmits administratius estiguin ben definits.

Comentarios
Multimedia Diari