Veïns que volen millorar el barri de l'Eixample Vila de Cambrils

Jornades comunitàries. Cambrilencs que viuen a l’Eixample Vila participen en un projecte per dinamitzar i millorar la convivència de la zona

20 marzo 2019 10:10 | Actualizado a 21 marzo 2019 10:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Cambrils ha canviat molt en els darrers anys. La ciutat, fins fa no gaire era un poble, ha viscut un gran augment de població que ha transformat els diferents barris del municipi. Aquest creixement ha afectat les relacions entre els veïns que viuen en una mateixa zona, que han vist com els carrers on viuen han anat rebent nous residents fins a arribar a un punt que no es coneixen entre ells, un problema que ara volen solucionar amb les jornades comunitàries Fem festa, fem barri, organitzades en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (PICI).

Durant les properes setmanes, els barris de l’Eixample Platja, Eixample Vila i Nou Cambrils celebraran una trobada amb l’objectiu de veure els veïns que coneixen de tota la vida, fer noves relacions i millorar la convivència. Unes jornades que des de fa unes setmanes estan treballant els diferents grups d’aquestes zones de Cambrils per aconseguir que siguin un èxit.

Els veïns de l’Eixample Vila s’han implicat de manera activa en aquest projecte. Ahir a la tarda, una vintena de persones es van reunir al Casal Municipal de la Gent Gran per acabar els guarniments que col·locarà a l’avinguda Josep Vidal i Barraquer, dissabte 30 de març. En total, 125 metres de tires decoratives fetes per petits i grans amb molta il·lusió. 

«Volem que el barri no es deteriori més. Que la gent es conegui. Entre tos nhem de fer un barri millor i que torni a ser com era abans»

Aquell dia la comunitat intentarà analitzar les parts positives i negatives que té actualment el barri. Una de les veïnes, la Joana, apuntava que aquesta zona ha canviat molt. «Volem que el barri no es deteriori més i que la gent es conegui. És difícil perquè les generacions han canviat però entre tots hem de fer un barri millor i que torni a ser com era abans», va dir.

Els residents també destacaven que el projecte és necessari per «millorar la convivència, la neteja, acabar amb l’incivisme... El barri està molt deixat i no pot ser. Hem de ser nosaltres els que lluitem per aconseguir  canviar-lo», manifestaven algunes veïnes que es reunien per segon cop per fer la decoració. 

En aquesta trobada també hi era present la tècnica del projecte, Alba Quinto, que va explicar que l’objectiu principal és que la gent «tingui ganes de relacionar-se». El PICI, impulsat pel Departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Cambrils, es va començar a treballar fa un any. En aquest temps es van analitzar les necessitats i demandes d’aquestes tres zones sempre tenint en compte l’opinió dels veïns.  

Les jornades ‘Fem festa, fem barri’ inclouen diverses activitats lúdiques i artístiques que es dirigeixen a tots els públics per promoure la participació dels ciutadans, l’intercanvi intergeneracional, la comunicació i el respecte a l’espai públic. «Volem anar generant espais de relació i que els veïns gaudeixin dels actes», afirmava la responsable.

El barri de l’Eixample Platja estrenarà les jornades de primavera amb una matinal amb activitats diverses al passeig Francesc Macià. Els residents més petits podran dibuixar el barri dels seus somnis i gaudir amb jocs de taula gegants, mentre que els més grans posaran en comú idees per celebrar la festa anual. A més, hi haurà xocolatada per tothom. L’Eixample Vila serà el següent en acollir la segona jornada per debatre com millorar el barri i el Nou Cambrils viurà el 6 d’abril una desfilada molt especial que plasmarà les diferents ètnies que resideixen a la zona. 

A més de les activitats que estan organitzant els veïns i que serviran per recollir necessitats, interessos i propostes, durant els actes també es farà una intervenció creativa de construcció d’un vídeo entre tot el veïnat. La intenció és tornar a celebrar unes jornades a la tardor  i poder ampliar el nombre de barris que s’uneixin al projecte. 

Comentarios
Multimedia Diari