Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Vila-seca i Salou lideren la reutilització d'aigua regenerada el 2015 a Catalunya

Catalunya ha reutilitzat durant 2015 al voltant de 30 hectòmetres cúbics d'aigua regenerada, fet que suposa un increment del 17% respecte a l'any anterior

Europa Press

Whatsapp
Actualment la depuradora de Vila-seca i Salou es va posar en servei el 1995 i saneja les aigües residuals dels municipis de Vila-seca i Salou i el parc temàtic de PortAventura. FOTO: AGÈNCIA CATALANA DE L'AIGUA

Actualment la depuradora de Vila-seca i Salou es va posar en servei el 1995 i saneja les aigües residuals dels municipis de Vila-seca i Salou i el parc temàtic de PortAventura. FOTO: AGÈNCIA CATALANA DE L'AIGUA

Catalunya ha reutilitzat durant 2015 al voltant de 30 hectòmetres cúbics d'aigua regenerada, fet que suposa un increment del 17% respecte a l'any anterior, segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

Aquest cabal, 5 hectòmetres cúbics més que en 2014, s'ha obtingut sotmetent l'aigua sanejada en les depuradores públiques catalanes a un tractament de regeneració terciari perquè arribi als nivells requerits, ha informat en un comunicat la Conselleria de Territori i Sostenibilitat.

L'aigua regenerada s'ha destinat a reg agrícola, de zones urbanes i camps de golf; neteja de carrers; recàrrega d'aqüífers, i la generació de cabals de manteniment i usos industrials.

Dels 30 hectòmetres cúbics utilitzats, 18,6 (63%) s'han destinat a usos ambientals; 5,1 (17%) a recreatius; al voltant de 2 (7%) per a agrícoles, 3,5 (12%) per a industrials, i 0,3 (1%) a usos municipals.

L'increment més destacat durant l'any passat s'ha obtingut en els usos agrícoles, augmentant la producció d'aigua regenerada de la depuradora de Vila-seca i Salou (Tarragona).

El volum màxim d'aigua regenerada es va arribar a en els anys 2007 i 2008, coincidint amb la greu sequera que va afectar a Catalunya, i en els anys següents, més humits, no ha calgut una producció més elevada d'aigua regenerada.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También