Atenció: torna la plaga del bernat marbrejat

Cal eliminar els exemplars que es trobin

| Actualizado a 04 noviembre 2021 15:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca de la Generalitat de Catalunya ha informat que hi ha una plaga de l’insecte bernat marbrejat a diferentes zones de la demarcació. 

Les  pluges de la tardor i l’arribada de les baixes afavoreixen que el bernat marbrejat s’expandeixi. Soposa una amenaça pels cultius i que entri a les cases buscant refugi.

Aquest insecte invasor detectat a Catalunya el 2016 al campus de la Universitat de Girona. La xinxa Halyomorpha halys és d’origen asiàtic (Xina, el Japó, Taiwan les Corees). Es va introduir accidentalment als EUA a on  es va trobar detectar el 1998. A Europa es va trobar per primera vegada a Suïssa a l’any 2007.

El  bernat marbrejat  és una plaga molt polífaga que pot afectar a 51 espècies de plantes, principalment a arbres fruiters, ornamentals, cultius hortícoles i extensius.

Col·laboració

La intenció de l’insecte és esperar la primavera i sortir a alimentar-se als camps. La Generalitat demana col·laboració als ajuntaments i ciutadania perquè eliminin els exemplars que trobin.

La Generalitat demana col·laboració ciutadana. Si es detecta aquest insecte a les cases, principalment a les cortines, els llums o la roba, cal eliminar-lo. No és aconsellable aixafar-la per la pudor que desprèn.
 

Comentarios
Multimedia Diari