Calafell demana més llum i menys soroll per la revetlla

Recorda l'actectació que soposa per persones amb autisme o pels animals 

21 junio 2021 16:10 | Actualizado a 21 junio 2021 16:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Calafell demana als veïns reduir l’ús de petards sorollosos per respectar les persones sensibles i animals que pateixen els efectes de la pirotècnia.

En aquest sentit demana tirar petards només la nit de Sant Joan i  millor pirotècnies de llum i poc soroll.

Persones amb autisme amb l’oïda molt sensible pateixen especialment amb sorolls forts. També les que tenen problemes de cor o altres malalties que poden empitjorar la seva salut.

La pirotècnia afecta també els animals domèstics i salvatges, com per exemple gossos, gats o ocells, que pateixen tremolors, taquicàrdia o, fins i tot, la mort, explica des de l’Ajuntament.

Nova normativa
La regidora Helena Rubio, explica que «la pirotècnia sorollosa causa efectes perjudicials i perillosos no tan sols en els animals. També els causa en persones hipersensibles. I a més perjudica el medi ambient”.

L’Ajuntament promou una nova normativa que permeti la convivència entre les festes tradicionals i la necessitat que aquestes puguin ser gaudides per tothom. La normativa, «no vindrà des de la imposició, sinó des del diàleg amb tots els sectors i la participació ciutadana. La millor prova d’això és que proposem un termini de sis anys».
 

Comentarios
Multimedia Diari