Cambrils instal·larà un dipòsit per netejar l'aigua de la pluja

Les obres se situaran a la Rambla Jaume I, entre el carrer Drassanes i el Club Nàutic

| Actualizado a 28 marzo 2022 11:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Cambrils inicia avui les obres del tram de la Rambla Jaume I per la instal·lació d’un dipòsit decantador per separar els hidrocarburs que arrossega l’aigua de pluja de la superfície dels carrers.

Aquests treballs seran especialment aparatosos durant la primera setmana perquè s’haurà d’utilitzar maquinària específica per clavar unes planxes metàl·liques que aguantaran el terreny mentre durin les excavacions.

Posteriorment, durant uns dos mesos aproximadament, es faran excavacions profundes per executar fonaments i murs, es col·locarà el dipòsit decantador i finalment s’extrauran les planxes metàl·liques.

Aquest dipòsit forma part de la remodelació de la xarxa de col·lectors, que permetrà un pretractament de l’aigua de pluja abocada a la platja per separar elements sòlids i flotants i eliminar olis i greixos.

El sistema separador d’hidrocarburs fa més de 13 metres de longitud i un diàmetre de 3,5 metres i s’instal·larà soterrat a la calçada de la Rambla, abans d’arribar a la rotonda, dins d’una estructura de formigó armat estancat per protegir-lo del nivell freàtic marí.

La informació de l’evolució es pot consultar a l’espai Diari d’Obres del web de la Rambla Jaume I, que s’actualitza setmanalment.

Les obres de transformació d’aquesta artèria del municipi van començar a mig febrer amb el tancament de l'àmbit, la senyalització viària de la zona d'influència, la ubicació provisional d'altres serveis afectats per aquesta, i la localització de tots els serveis afectats, mitjançant el geo-radar i cales.

Durant el mes de març, s’ha treballat en el clavegueram i pluvials de la Rambla Jaume I i els carrers adjacents. Concretament, s’ha acabat el clavegueram de la part nord de Juan Sebastian Elcano, on ara es continua amb el pluvial; i s’ha avançat en els serveis a la Plaça Aragó i els pluvials des de l’encreuament d’Esteve Anguera fins a la rotonda del Banc Sabadell.

Aquesta setmana, a banda de les obres per instal·lar el dipòsit, un altre equip iniciarà els treballs de clavegueram de la part sud de Juan Sebastian Elcano, entre la Rambla i Pau Casals.

Mentrestant, l’Ajuntament està en permanent contacte amb veïnat i els comerços a través de la comissió de seguiment, el punt d’atenció a les Basses i un correu electrònic de consulta.

En l’última reunió ciutadana de seguiment, que es va celebrar el passat 3 de març, es va donar informació sobre les nombroses consultes gestionades al punt d'atenció i al correu i dels diferents canals de participació habilitats per reduir al màxim les molèsties que provoquen les obres.

En aquesta mateixa reunió, el responsable de Gicsa (empresa adjudicatària) va explicar que en la primera fase s'està treballant en el centre de tots els carrers i posteriorment es treballarà a les voreres. En aquest sentit, i responent a les preguntes de les persones assistents, va detallar com anirien avançant els diferents equips que estan en marxa durant les properes setmanes.

El projecte, obra de l’arquitecte municipal Víctor Pujol, preveu la transformació de la Rambla en una via de plataforma única amb espais verds, mobiliari urbà i prioritat per a vianants. Tota la informació, les afectacions a la mobilitat i els canals de participació es pot consultar al web.

Comentarios
Multimedia Diari