Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Cambrils recupera tots els actes per Sant Pere

Com a novetats, el seguici festiu es farà la tarda del 29 de juny i el Parc del Pescador acollirà l’arribada de la Flama del Canigó

13 junio 2022 19:30 | Actualizado a 14 junio 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Cambrils ja ho té tot a punt per viure una Festa Major de Sant Pere carregada de novetats i sense mascaretes ni mesures de seguretat. Després de dos anys complicats per les entitats per culpa de la pandèmia, aquestes tornaran a ser les grans protagonistes de la festa que tindrà lloc del 23 de juny al 3 de juliol, amb actes tradicionals com el seguici festiu, l’arribada de la Flama del Canigó, la Festa de l’Ormeig i les revetlles, així com d’altres que s’estan consolidant, com la Trobada de Bèsties de Foc, i de nous com el Festival de Percussió i el Vermut Mariner.

«Vull fer un gran agraïment molt sincer a les entitats per tot el temps que dediquen a les festes. Elles son les que fan les festes en gran part», va dir l’alcalde, Oliver Klein, ahir a la tarda en una roda de premsa en què va estar acompanyat pels representants de les diferents associacions que fan possible un ampli programa d’actes de la Festa Major de Sant Pere.

El programa arrencarà amb l’arribada de la Flama del Canigó el 23 de juny, un acte que es farà per primer cop al Parc del Pescador. Com va explicar Marc Gibert, de la colla de diables Els Cagarrieres, enguany volen portar la flama corrents des de Reus a Cambrils.

Un dels actes que torna amb força es la III Trobada de Bèsties de Foc, que es farà primer a la plaça Mossèn Batalla, un indret que guanya protagonisme en aquesta festa, amb la plantada de bèsties i que després anirà cap al passeig de les Palmeres.

Altres actes destacats són la XVI Festa de l’Ormeig amb la recreació d’oficis antics; la revetlla de Sant Joan al Parc del Pescador; la revetlla de Sant Pere que torna, després d’uns anys al port, al pàrquing del Parc del Pescador o la Diada Castellera.

Una altra novetat és que el seguici festiu de la Diada de Sant Pere serà el 29 de juny a la tarda i no al matí. Un canvi d’horari que s’ha fet en consens amb les entitats.També el 2 de juliol es farà per primer cop el Festival de Percussió, a càrrec dels Timbalers de la Farnaca, i tornarà la revetlla jove a la platja del Regueral, prop del Pi Rodó. Per últim, el dia 3 hi haurà el Vermut Mariner a la plaça de l’església de Sant Pere.

El futur local de les entitats

L’alcalde va aprofitar la trobada per anunciar a les entitats que «s’anirà més de pressa» amb el tema del local. «Estem parlant d’un lloc provisional mentre no hi hagi el definitiu», va dir. Una noticia que els representants van rebre amb esperança, ja que fa anys que el reclamen. Aquests dos darrers anys no han estats fàcils per les entitats, que reconeixien que tenien ganes i il·lusió de tornar a viure una festa amb normalitat. «Ens està costant tornar a la situació d’abans. La nostra colla infantil ha desaparegut. És un repte tornar a lluir a la festa quan la pandèmia ens ha afectat», va dir Mireia Sànchez, del Ball de Bastons.

Comentarios
Multimedia Diari