El PSC d'El Vendrell, a punt de tancar un acord de govern amb CiU i ERC

L'entesa entre les tres formacions no exclou, segons els socialistes, la incorporació d'altres partits al llarg de la legislatura

19 mayo 2017 22:26 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El PSC d'El Vendrell, amb Martí Carnicer al capdavant, està ultimant un acord de govern amb CiU i Esquerra. En un comunicat, la formació socialista constata que les possibilitats d'entesa no han estat possibles amb cap altre partit. El PSC ha afirmat que els tres grups municipals situaran la protecció social, la reactivació econòmica i la inversió en educació com a eixos principals de l'acord. Tot i que el pacte de govern quedaria signat a tres bandes, el PSC ha dit que l'entesa contemplarà tant la possibilitat que s'hi afegeixin altres grups, com "la intenció de buscar els mecanismes necessaris per incorporar l'oposició en l'elaboració de propostes i en la presa de decisions".

Aquest acord posaria punt i final a més d'un mes de negociacions, en què el socialista Martí Carnicer ha liderat les converses amb la resta de formacions per tal de resoldre la fragmentació insòlita que van deixar les eleccions municipals a l'Ajuntament del Vendrell. Els resultats dels passats comicis van provocar que fins a 8 partits polítics obtinguessin representació. D'aquests, el PSC sobresortia com a força més votada amb 4 dels 21 regidors del Ple.

Pel que fa a la resta de partits, tant CiU, com PxC i Ciutadans van obtenir 3 regidors, mentre que ERC, Podemos, Som Poble i el PP van assolir 2 regidors cadascun. Amb el pacte que preveuen signar socialistes, nacionalistes i republicans, l'Ajuntament del Vendrell quedaria encapçalat per un govern en minoria, si bé Martí Carnicer ha fet novament una crida a la resta de grups fer "un govern de coalició estable que continuï treballant per normalitzar la situació financera de l'Ajuntament i impulsi un creixement econòmic sostenible".

Comentarios
Multimedia Diari