Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  L’ofrena floral i les entitats, protagonistes de la Diada a Salou

  L’acte, que ha tingut lloc aquest matí, a la plaça de l’Onze de Setembre, ha comptat amb l’assistència de regidors i regidores de la Corporació, i representants de diferents associacions del municipi

  11 septiembre 2022 13:46 | Actualizado a 11 septiembre 2022 13:52
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  L’Ajuntament de Salou ha celebrat, aquest matí, la Diada Nacional de Catalunya, l’Onze de Setembre, amb la tradicional ofrena floral al monument a Rafael Casanova.

  L’acte institucional, presidit per l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha comptat, també, amb l’assistència de regidors i regidores de la Corporació; així com dels representants de diferents associacions del municipi; i de la Pubilla Juvenil, les dames d’honor i l’Hereu de Salou. També hi han estat presents dos policies de gala, custodiant el monument de Rafael Casanova; i veïns i veïnes de la ciutat.

  La celebració s’ha iniciat amb una peça de música interpretada pel Grup de Grallers ‘La Tarota’.

  L’alcalde Pere Granados ha iniciat el seu parlament fent referència a la Diada, assenyalant que és una data per “reafirmar, amb orgull, la nostra identitat i el nostre sentiment de pertinença”; i que “va esdevenir un nou impuls, capaç de reforçar la nostra voluntat de seguir avançant pel camí de la recuperació de les llibertats, els drets i la democràcia, d’una forma pacífica, i cercant, sempre, la convivència i la col·laboració”.

  Granados ha afirmat que Salou és “suma d’esforços i constància de treball; sensibilitat i respecte; proximitat amb la ciutadania; diversitat i cohesió col·lectiva; i diàleg per consolidar un país obert, just, socialment, modern, sostenible i de progrés”.

  Per últim, l’alcalde ha assegurat que “els pobles i ciutats de Catalunya som un territori, una llengua i una cultura”. “Som, també, les persones que hi vivim i que mostrem allò que som i volem ser, com a comunitat i com a país”, ha expressat, afegint que “en tot moment, especialment en la Diada, el municipalisme i Salou acompanyaran en aquest camí, amb la major determinació, confiança i lleialtat”.

  A continuació, s’ha procedit a la hissada de la Senyera, de mans de la Pubilla Juvenil, Laia Lucas, i de l’Hereu, Miguel Barrado, els quals li han lliurat a l’alcalde; alhora que s’ha interpretat l’Himne Nacional de Catalunya.

  L’ofrena floral ha començat amb la col·locació, per part de l’alcalde Pere Granados, de l’escut municipal, elaborat amb flors. Seguida de la participació dels representants de les diferents entitats i associacions del municipi. Un cop finalitzada, ha tingut lloc l’actuació del Ball de Bastons de Salou.

  A les 11 h, també s’ha pogut gaudir de l’audició i ballada de sardanes, a càrrec de La Cobla Principal de Tarragona, a la plaça del Carrilet de Salou.

  D’altra banda, l’Ajuntament de Salou romandrà il·luminat, aquest vespre i nit, amb els colors de la senyera: les quatre barres, en vermell i groc.

  Comentarios
  Multimedia Diari