Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

‘La Xoixeta’ convida a les tapes bruixes d’Altafulla des d’aquest divendres

En aquesta sisena edició hi participen 18 bars i restaurants, amb autèntiques creacions gastronòmiques. Durarà fins al 12 de juny

| Actualizado a 25 mayo 2022 22:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Confiem a poder delectar al públic amb unes 8.000 racions servides en aquesta nova edició de la Xoixeta Tapes Bruixes» deia el nou regidor de Turisme i Comerç de l’Ajuntament d’Altafulla, Jaume Sánchez, en l’acte de presentació de la sisena edició de la ruta de tapes en què després de la davallada per la pandèmia de la Covid-19, la participació de bars i restaurants de la localitat s’ha vist ampliada fins a 18 establiments, repartits entre el nucli històric i Baix a Mar.

Els llocs on s’ofereixen les tapes creatives, al preu de 3,5 euros, que inclou també un quinto de cervesa Damm o un ‘xato’ de vi, des de la muntanya de Sant Antoni, fins a peu de platja: l’Ermita d’Altafulla, Oreneta, Cakes & Friends, Les Bruixes, La Toque, Vermuteria la Ramona, Solocomo. El Rinconcito de Elena, El Bruixot, K La Yaya, La Bonita, Aromatic, Maritime Beach Club, La Taberna del Mar, Rustic Food Altafulla, El Tiberi, Pinxo i Brasa i Morabito.

Les expectatives són bones si ens hem de refiar per les opinions vessades pel sector de la restauració altafullenca, «atès que hi ha ganes de gaudir, després de les privacions per l’emergència sanitària, passejar, descobrir i fruir d’un tas de les excel·lències gastronòmiques del municipi, coincideixen en afirmar, Raquel Río i Julián Ruipérez, de La Toque, els representants de dos dels establiments participants en la present edició de les tapes bruixes, en presència del mític personatge La Xoixeta, la bruixa més popular de la coneguda llegenda altafullenca.

Les tapes creatives, a 3,5 euros, inclouen també un quinto de cervesa o un ‘xato’ de vi

En realitat la iniciativa ve a enllaçar el període primaveral amb l’estiu, de manera que dinamitza l’economia local, amb el tast gastronòmic com a pretext. La varietat que ofereix és tan gran que es fa difícil enumerar totes i cadascuna de les tapes que ofereixen bars i restaurants, però el que sí que podem comentar és l’ampli ventall d’ingredients a l’hora d’elaborar-les, que van des del caviar, el salmó, sardina fumada, peix de roca i marisc que combinen en una mateixa obra amb verdures, carn de pollastre i de porc, fruits tropicals, formatges, pasta fresca i moltes coses més que esdevenen exponent dels bons professionals que hi ha davant els fogons a la vila marinera d’Altafulla.

Els que emprenguin la ruta de tapes, a més de gaudir d’unes creacions gastronòmiques expresses per a l’ocasió, tindran l’al·licient de poder participar en un concurs de diferents los d’Estrella Damm, patrocinador del certamen, i de vals de descompte per a dinar o sopar als restaurants de la localitat. Per fer-ho només caldrà haver tastat un total de quatre tapes diferents i votar-ne la millor.

A més, enguany hi haurà unes urnes a cada establiment per votar en el mateix moment de prendre la tapa, cosa que ha de permetre augmentar la participació. Tant aquesta qüestió com les dates de celebració de la ruta, entre Setmana Santa i l’estiu, van ser decisions consensuades entre la regidoria de Comerç i els restauradors, que s’han mostrat satisfets per l’acord.

Enguany, com a novetat, es pot portar totes les tapes al mòbil, escanejant el QR del desplegable promocional, en versió digital.

Comentarios
Multimedia Diari