L'escola l'Antina de Torredembarra, guanyadora catalana del concurs 'PlayEnergy' d'Endesa

El seu projecte de ciutat sostenible de futur, ´Torrenergy´, ha rebut el segon premi en el concurs PlayEnergy, organitzat per Endesa, on ha resultat vencedor, en aquesta edició, un centre de Saragossa

19 mayo 2017 19:33 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Podria el municipi de Torredembarra ser una smartcity, o ciutat intel·ligent? Els alumnes de 4t de Primària de l’escola l’Antina ho tenen clar. El seu projecte de ciutat sostenible de futur, ‘Torrenergy’, ha rebut el segon premi en el concurs PlayEnergy, organitzat per Endesa, on ha resultat vencedor, en aquesta edició, un centre de Saragossa. Aquest certamen convida als estudiants que han participat en el taller itinerant sobre eficiència energètica d’Endesa Educa durant el curs acadèmic a dissenyar la ciutat del futur, proposant solucions innovadores per donar-li un ús més eficient a l’energia.

‘Torrenergy’ presenta com hauria de ser la Torredembarra del futur per ser una autèntica ciutat intel·ligent. A través d’una maqueta, les seves creadores, la Carla, la Clara, la Laia, la Lucia i la Paula, han representat de manera real una sèrie de propostes per fer que el seu municipi sigui més sostenible tant des del punt de vista dels habitatges i la via urbana com dels transports. Edificis amb plaques solars per escalfar l’aigua sanitària i sensors que detecten la presència a les habitacions i encenen i apaguen els llums; horts urbans per generar oxigen i fanals que es carreguen durant el dia amb panells solars, en són alguns exemples. Pel que fa als transports, a més de proposar un tren imantat que es desplaci amb energia electromagnètica, el grup planteja, donada la condició marítima del municipi de Torredembarra, incorporar un aerogenerador al far que el permeti il·luminar-se així com plaques fotovoltaiques als vaixells per fer moure les seves hèlix. En resum, ‘Torrenergy’ representa una Torredembarra sostenible on les fonts renovables i la gestió intel·ligent de l’energia són les protagonistes.

El projecte ha rebut el segon premi en el concurs PlayEnergy, un premi que consisteix en 3.500 euros pel centre destinats a invertir en la millora de la seva infraestructura elèctrica i fer-la més eficient, i un iPad mini per al docent i cadascuna de les alumnes que conformen el grup guanyador. El certamen convida a tots els estudiants que han participat al taller itinerant sobre eficiència energètica d’Endesa Educa al llarg del curs a presentar un projecte de ciutat sostenible de futur. En aquesta edició, el primer premi ha recaigut sobre un grup de l’escola Madre María Rosa Molas, de Saragossa, i el tercer, al centre El Divino Pastor, de Màlaga. El grup guanyador, enguany de Saragossa, tindrà l’oportunitat de presentar la seva iniciativa a la gala internacional PlayEnergy que se celebrarà a Roma. L’any passat, el primer premi va ser per l’escola catalana Terra Nostra d’Olost, a Osona.

 

Comentarios
Multimedia Diari