Ratificat l'acord pel tancament de la Bosch

S'espera trobar un comprador que reindustrialitzi la fàbrica

25 octubre 2020 15:56 | Actualizado a 25 octubre 2020 18:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els treballadors de Robert Bosch van ratificar l’acord pel tancament de la fàbrica de Castellet i Gornal (Alt Penedès) amb un 88,1% dels vots dels tres torns de la fàbrica.

El comitè d’empresa i la direcció van arribar a un preacord sobre les condicions econòmiques i van fixar la fi de l’activitat per al 30 de novembre de 2021.

L’entesa recull el compromís de posar en marxa una comissió per aconseguir la reindustrialització de la fàbrica i contempla que els treballadors de menys de 50 anys puguin optar a cobrar 50 dies per any treballat sense topalls, amb una paga lineal de 1.400 euros per any treballat.

Els treballadors de 51 i 54 anys, també tindran una indemnització de 50 dies per any treballat, però la paga lineal serà de 2.200 euros per any. 
A més l’empresa els pagarà el conveni especial de la Seguretat Social fins als 63 anys. 

Prejubilar
Els empleats de més de 55 anys es podran prejubilar amb el 71% del salari brut i una revalorització anual de l’1% fins als 63 anys.
El tancament de Bosch, que produeix components d’automoció, afecta a 300 treballadors directes.

Destaca el compromís de posar en marxa una comissió per aconseguir la re industrialització de la fàbrica davant la possibilitat de que hi hagi companyies que estarien interessades en quedar-se les instal·lacions. 

La reindustrialització és vital per una comarca que perd potència industrial amb el també anunci de tancament de la divisió de Glass de Saint Gobain a l’Arboç. 

Comprador
Per trobar aquest comprador, a partir de la setmana que ve es posarà en marxa una comissió tripartida entre el comitè d’empresa, la direcció i també representants de la Generalitat. Un grup de treball al qual els treballadors reclamen que s’hi sumi l’estat espanyol.

Tot i aixó destaquen el s sindicats que «no acceptarem que vingui qualsevol empresa que ens faci fora en quatre dies, com ha passat a Alfisa a Santa Margarida i els Monjos».

Bon acord
El comitè d’empresa considera que s’ha assolit un bon acord. «Com a mínim sabem que la gent no es quedarà tirada i tindrà unes bones condicions econòmiques per refer la seva vida laboral o jubilar-se», destaca el president del comitè i líder d’UGT dins la fàbrica, Carlos Teruel.

Els primers 50 acomiadaments de Robert Bosch a Castellet seran de caràcter voluntari amb un plus addicional de 10.000 euros i s’han de fer efectius abans del 15 de desembre. El comitè preveu que a aquestes 50 sortides s’hi acolliran sobretot treballadors que optin a jubilacions.

El comitè veu com un altre gran triomf el fet d’haver endarrerit el tancament de la fàbrica fins el 30 de novembre del 2021. Les intencions inicials de Robert Bosch eren acabar l’activitat el 30 de juny.

Comentarios
Multimedia Diari