Teresa Forcades parla de ‘Dona i Església’ a Torredembarra

La monja benedictina farà una conferència aquest divendres a les 20.00 h a Cal Maiam on abordarà qüestions molt polèmiques al catolicisme ortodox com ara el no accés femení al ministeri sacerdotal, el celibat i l'avortament 

09 mayo 2019 06:53 | Actualizado a 09 mayo 2019 07:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La monja benedictina Teresa Forcades parlarà demà a la sala Cal Maiam de Torredembarra, a les vuit del vespre. El títol de la conferència és «Dones i Església», un dels temes dels quals és una reconeguda experta, avalada per la seva tesi doctoral sobre la teologia feminista. Forcades aborda amb valentia intel·lectual qüestions que han estat i són molt polèmiques al catolicisme ortodox, com ara el no accés femení al ministeri sacerdotal, el celibat i l’avortament.

El debat està servit, però sempre des de l’aportació d’un enorme rigor acadèmic i d’una perspectiva de gran volada, que contempla també estudis sobre el concepte de «persona» en la teologia trinitària i el valor de la llibertat, molt present a la seva obra. Forcades és màster per la prestigiosa universitat de Harvard, doctora per la Facultat de Teologia de Catalunya, autora de nombroses publicacions científiques i de divulgació, i imparteix classes a diverses universitats.

La benedictina, adscrita al monestir de Sant Benet de Montserrat, també és metge i exerceix a la seva comunitat. Es va especialitzar en medicina interna a la universitat de Nova York i ha dedicat una part important de les seves recerques a la salut pública, objecte del seu doctorat, a les medicines alternatives, i a la indústria farmacèutica, a la que ha criticat amb duresa, però sempre amb tesis argumentatives, com ara el seu llibre Els crims de les grans companyies farmacèutiques. El seu compromís cívic la va portar a fer política oberta, amb dispensa eclesiàstica per sortir de l’abadia, amb el Procés Constituent, al costat d’Arcadi Oliveres.

La conferència de Teresa Forcades és la segona del cicle «Trencant fronteres», que va inaugurar Lluís Foix. Es tracta d’una iniciativa del rector de la parròquia de Sant Pere Apòstol de Torredembarra, mossèn Francesc Esteso, teòleg i filòsof, de cara a fer conèixer missatges cristians i de valors en general, de portes endins i de portes enfora de la comunitat cristiana. Amb aquesta voluntat transversal, el cicle es fa en un espai municipal. 

Comentarios
Multimedia Diari