Veïns de Cunit podran agafar aparells que funcionin deixats a punts nets

Es comprovarà l'estat de l'objecte lliurat i els usuaris podran elegir i emportar-se els que vagin a reutilitzar

| Actualizado a 24 diciembre 2019 23:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els veïns de Cunit (Baix Penedès) podran quedar-se amb els aparells que funcionin que altres ciutadans hagin deixat als punts nets mitjançant el nou servei "Reutilitza", informa el consistori.

Per accedir a aquest servei, que té objectius de caràcter social, ambiental i econòmic, caldrà tenir la targeta del punt net.

La iniciativa pretén recuperar objectes en bon estat de conservació i funcionament que els propis usuaris han portat al punt net o que han anat a parar allà a través del servei de recollida porta a porta de mobles.

D'aquesta manera, "es vol donar una segona vida" als estris, "trobant un altre usuari que el pugui reutilitzar", segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Toni Martínez.

Es comprovarà l'estat de l'objecte lliurat i els usuaris podran elegir i emportar-se els que vagin a reutilitzar.

El beneficiari signarà un document conforme es compromet a fer un bon ús de l'objecte i a no revendre'l i, si incompleix aquestes condicions se l'exclourà del servei.

La iniciativa pretén allargar la vida útil dels objectes i evitar que es converteixin en residus.

La reutilització també suposa reduccions en el consum de primeres matèries, energia i emissions i també disminueix el cost del transport i tractament de residus a les plantes especialitzades.

Comentarios
Multimedia Diari