Más de Cultura

Cultura Literatura

La tarragonina Natàlia Romaní publica ‘La història de la nostàlgia’

És un llibre polièdric capaç de transportar el lector als horrors del setge de Sarajevo dels anys 90, a la Viena dels nazis i al Davos de Hans Castorp.

Diari de Tarragona

Whatsapp
L'escriptora Natàlia Romaní.

L'escriptora Natàlia Romaní.

La tarragonina i col·laboradora del ‘Diari de Tarragona’ Natàlia Romaní acaba de publicar amb Univers Llibres (Grup Enciclopèdia), La història de la nostàlgia, una novel·la que parla d’amistat, d’amor i de lleialtat.

La història de la nostàlgia tracta també de literatura, de filosofia, de viatges, de guerra, d’horror i passió. «Em preguntaran, doncs, de què es tracta aquest escrit i jo hauré d’esforçar-me per trobar una resposta adequada. No els vull alimentar les expectatives, ni jo mateixa he arribat a copsar la història en la seva totalitat. No cal enganyar-se, gairebé ningú no és capaç de fer-ho», escriu Romaní.

«El que aquí es presenta és un recull eclèctic de memòries, de fets i d’opinions. Algunes, certament, són textuals, d’altres són llicències de qui això escriu. Sempre he pretès respectar al màxim la veracitat, tot i que les pretensions poden ser l’excusa de qui no està gaire satisfet de la feina que presenta».

La història de la nostàlgia és una narració construïda a partir de cartes, dels diaris dels protagonistes i de converses amanides amb cafè, alguna cigarreta i olives negres. Un llibre polièdric capaç de transportar el lector als horrors del setge de Sarajevo dels anys 90, a la Viena dels nazis i al Davos de Hans Castorp. Un triangle amorós és la clau que obre les diferents històries que explica l’autora. La d’ella mateixa escrivint el llibre: «El que vaig començar a escriure aquells dies a Humboldt ha ocupat gran part del meu temps els darrers anys. Ha esdevingut una obsessió. M’ha lligat a un temps i a uns personatges, a unes històries sense que jo pogués fer-hi res».

La de la Sarah Greenfield i la seva necessitat de fugir i de retrobar-se a la vella Europa. La del David Goldman, un professor d’universitat ja madur i amb la vida resolta que de cop i volta descobreix la passió. I la de la Laura Parker, una dona amb una infantesa traumàtica, incapaç de mostrar els seus sentiments.

Comentarios

Lea También