‘Memòria de les oblidades’, un homenatge dansat a les dones assassinades pel franquisme

Les entrades estan disponibles telemàticaticament (al web www.valls.cat) o bé presencialment, a les taquilles del Teatre Principal

04 marzo 2021 07:10 | Actualizado a 04 marzo 2021 07:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La companyia La im.perfecta porta, a Valls, l’espectacle Memòria de les oblidades, un homenatge, a partir d’una història basada en fets reals, a totes les dones represaliades i assassinades per la dictadura franquista. L’obra manifesta, per mitjà de la força expressiva de la dansa, les dures condicions carceràries i la repressió soferta, en particular, per les dones empresonades entre els anys 1939 i 1941 al convent-presó de les Oblates, a la ciutat de Tarragona. 

La funció, que tindrà lloc el pròxim diumenge 7 de març, a les 18 hores, al Teatre Principal de Valls, representa un escaient preludi a la commemoració, el dia 8 de març, del Dia Internacional de les Dones. L’espectacle reivindica la memòria històrica des del punt de vista de les dones, el testimoni de les quals convé posar en valor, a l’hora de reflexionar sobre les conseqüències de la Guerra Civil i el franquisme.

Memòria de les oblidades és una adaptació, a càrrec de La im.perfecta, del text dramatúrgic homònim de l’escriptora Tecla Martorell (Tarragona, 1960), en el qual es recrea la vida de quatre dones que van ser internades a la presó de les Oblates. 

Les entrades estan disponibles telemàticaticament (al web www.valls.cat) o bé presencialment, a les taquilles del Teatre Principal.

Comentarios
Multimedia Diari