Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Alumnes de l’Escola Cèlia Artiga de Reus fan un projecte cooperatiu basat en mercats de segona mà

Forma part d’un programa de foment de l’emprenedoria a les escoles que impulsa la Diputació de Tarragona i els ateneus cooperatius

26 febrero 2024 13:03 | Actualizado a 27 febrero 2024 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un projecte cooperatiu basat en la venta d’articles de segona mà. Aquesta és la iniciativa que ha tingut l’alumnat de 5è de l’Escola Cèlia Artiga, dins del Programa de foment de l’emprenedoria i el cooperativisme a les escoles, que impulsa la Diputació de Tarragona i els ateneus cooperatius de la demarcació. Aquest programa continua endavant per segon any consecutiu amb l’objectiu de promoure l’esperit emprenedor, l’autonomia i la iniciativa personal en alumnes de cicle superior d’educació primà ;ria (5è o 6è).

Acompanyats de la tutora del grup, Elisabet Valls, els alumnes han explicat els detalls d’aquest projecte, en el qual treballant al llarg del curs. De fet, el procés es porta a terme en diverses fases: primer es treballa en la constitució de la cooperativa, la seva legalització, el disseny dels elements gràfics, etc.

Al llarg del segon trimestre es crea una comunitat de pràctica amb els ens i centres que participen del programa (personal de l’administració i personal docent) per compartir experiències i pràctiques que s’estan duent a terme. Els alumnes ja han celebrat un mercat de motius nadalencs i un mercat de joguines. El retorn social del projecte es destinarà ; a jocs de taula pel centre educatiu i la resta perquè el grup-aula faci alguna activitat lúdica conjunta.

El Programa de foment de l’emprenedoria i el cooperativisme a les escoles, que impulsa la Diputació de Tarragona i els ateneus cooperatius de la demarcació (Ateneu Cooperatiu Terres de l’Ebre, Coopcamp i Coopsetània), arriba enguany a 9 escoles del Baix Penedès, el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre: l’Escola Perellada, de Santa Oliva; l’Escola Pau Casals, del Vendrell; l’Escola Santa Creu, de Calafell; l’Escola Jaume Balmes, de Santa Bàrbara; l’Escola Maria Jesús Martí i Abella, de La Sénia; l’Escola Candela, de Valls; l’Escola Cor de Roure, de Santa Coloma de Queralt, i d’Escola Ramon y Cajal , d’Ulldecona, a més del Cèlia Artiga, de Reus. Al llarg de tot el curs escolar, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa amb el suport i acompanyament de la comunitat educativa, les administracions locals, els ateneus cooperatius, altres agents socials del municipi i la Diputació de Tarragona, tot tenint com a eix vertebrador l’economia social, circular i sostenible. Alhora, el programa compta amb una fase de preparació i formació de 30 hores dirigida al professorat de les escoles participants i al personal tècnic dels municipis implicats a càrrec dels ateneus cooperatius.

Des de la Regidoria d’Empresa, Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Reus es va fer la proposta d’escola i s’ha fet d’enllaç entre les parts participants i l’acompanyament i suport al grup escolar en tot el programa.

Comentarios
Multimedia Diari