Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Com aconseguim que els nostres fills i alumnes siguin bons lectors?

El llibre ‘Neurociència de la lectura’, de la psicòloga Montserrat Garcia, explica com podem ajudar-los a aconseguir-ho

30 octubre 2023 12:06 | Actualizado a 31 octubre 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Facilitar a pares i a educadors la comprensió del procés de la lectura, copsar la meravella del cervell lector i entendre en quin punt es troben els infants a cada pas del seu aprenentatge de la lectura. Aquests són alguns dels objectius de Neurociència de la lectura, el darrer llibre publicat per la psicòloga Montserrat Garcia, creadora i directora de Glifing, el revolucionari mètode d’aprenentatge i entrenament de la lectura que ofereix als seus usuaris un entorn interactiu d’entrenament lector que converteix la lectura en un joc d’ordinador i/o tauleta per motivar-los, amb noves experiències, en el meravellós món de la lectura A Neurociència de la lectura, Garcia explica per què és necessari que els nostres fills i alumnes esdevinguin bons lectors i com els podem ajudar a aconseguir-ho, així com què significa llegir bé, quina dificultat pot amagar aquest procés, com podem fer-lo més fàcil i plaent, i quina relació hi ha entre les controvertides velocitat i comprensió lectora.

La dislèxia del seu fill

La psicòloga introdueix al lector en el món de la lectura des del coneixement pràctic que li ofereix la dislèxia que va patir el seu fill petit i el coneixement expert que ofereixen les diferentsperspectives cognitives i les darreres aportacions de la neurociència.

No és el primer llibre que publica Montserrat Garcia. La seva passió per la lectura i pel que suposa tenir un bon nivell lector i de comprensió lectora en benefici d’una millor perspectiva de futur i qualitat de vida, queden palesos en el seu treball diari i es manifesten en la constant evolució del seu mètode que no deixa d’innovar i sorprendre, perquè la investigació constant és el seu segell d’identitat.

El seu llibre anterior Com detectar i vèncer les dificultats de la lectura i el seu estudi 10 coses que hem de dir quan parlem de llegir són un bon exemple del seu anàlisi constant del món de la lectura.

David Bueno, director de la Càtedra de Neuroeducació UB-EDU1st, és l’autor del pròleg del nou llibre de Garcia, Neurociència de la lectura, que ha estat publicat per Horsori Editorial.

Deu anys de recerca

El llibre és fruit del treball de més de deu anys en la recerca científica de la mà de la Universitat de Barcelona, així com de l’experiència clínica pel que fa a les dificultats d’aprenentatge i del procés normalitzat d’adquisició de la lectura acompanyant a milers d’alumnes des de nombroses escoles.

Neurociència de la lectura es pot adquirir a la botiga online de Glifing, així com a diverses llibreries de referència. La presentació oficial del llibre està prevista per aquest pròxim mes de novembre, en el marc de la celebració del II Congrés online Cor Lector, que tindrà lloc del 15 al 17 d’aquestmes i que està organitzat per l’associació Avesedari. La participació al congrés és gratuïta i només cal inscriure’s per rebre el link corresponent.

Comentarios
Multimedia Diari